Вт, 2024-04-23, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:33
Хочуть карати мітингувальників великими штрафами депутати "Єдиної Росії"
Інші останні Новини світу

Депутати Держдуми від "Єдиної Росії" винайшли спосіб відповісти на акції протесту опозиції - вони висунули законодавчу ініціативу, яка посилює відповідальність за порушення на мітингах, повідомляє NEWSru.com.

Учасники протестних акцій в Москві самі "скорегували" законопроект про зростання штрафів за безлади під час масових заходів, заявив перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Держдумі В'ячеслав Тимченко.

За його словами, ще в середині квітня в Держдуму був внесений значно м'якший варіант поправок до Кодексу про адміністративні правопорушення - гранична сума штрафу за порушення при організації вуличних мітингів і ходів не перевищувала там 200 тисяч рублів.

Не минуло й місяця, а ситуація різко змінилася, стверджує депутат: "Всі ми бачили, що відбувалося в Москві 6 травня. Ну і як повинні були на все це відповісти депутати? Гнівно засудити, "прикувати до ганебного стовпа?".

Тимченко вважає законопроект головною зброєю депутата: "Їм скористалися мої колеги по фракції, причому зробили це дуже оперативно". Також оперативно він пропонує зробити і наступний крок - ухвалити відповідний закон.

Ініціатором різкого підвищення штрафів за порушення на масових акціях виступив член фракції "Єдина Росія" Олександр Сидякін. До нього приєдналися кілька депутатів - колег по фракції, а також один член фракції "Справедлива Росія" Ігор Зотов.

Позиції всіх фракцій з даного проекту закону вже визначилися - за виступає лише "Єдина Росія", проти всі три опозиційні фракції (КПРФ, "Справедлива Росія" і ЛДПР). Перше читання законопроекту може відбутися 18 травня.

У Раді Федерації підтримують законопроект про збільшення штрафу до 1,5 млн рублів за безлади, допущені під час санкціонованих мітингів і публічних акцій. "Упевнений, що більшість моїх колег по палаті підтримають цей законопроект. Я особисто цілком і повністю його підтримую", - сказав перший віце-спікер Ради Федерації Олександр Торшин.

Він вважає, що в Росії як ніде в світі пом'якшена відповідальність за порушення правил проведення мітингу: "У жодній демократичній країні такого немає. Те, що є у нас, саме скидається на знущання. Що цим людям, які виводять людей на мітинги, заплатити тисячі рублів? Та це не питання для них", - упевнений Торшин.

"В Англії, США, Німеччині та інших країнах все це давно існує, і від цього вони не стали меншими демократами. Більше того, вони продовжують навчати нас з-за бугра демократії, ось ми і вчимося. Ми - старанні учні і з їхнього законодавства собі дещо перейняли", - сказав сенатор.

Критикам законопроекту, які вважають, що він спрямований проти несистемної опозиції, Торшин відповів нагадуванням про штраф, який "Єдина Росія" заплатила, коли вже була оштрафована за порушення правил проведення мітингу: "Так що все це логічно. Підтримую вступ і такого заходу як примусові роботи. Порушникам треба давати волоті в руки і нехай підмітають вулиці та прибирають сміття, залишене після себе мітингувальниками".

Депутату активно не подобаються і люди з закритими обличчями на мітингах: "Ці люди кидають каміння в поліцейських, вони реально загрожують їхньому життю. І треба законодавчо ввести заборону на появу в публічних місцях і заходах людям в масках. Наприклад, у Польщі така заборона діє", - повідомив Торшин.

"У нас приходить хтось в масці, нападає на омонівців, забирає у нього шолом, кидає в нього каміння і тікає. І піди, шукай, доведи, хто це був. Треба наводити порядок", - вимагає Торшин.

Зі свого боку зазначимо, що розорити опозицію таким чином стане досить легко - достатньо спровокувати заворушення, організувавши для цього спеціально навчених "диверсантів". Хто почав сутичку, довести буде неможливо. З іншого боку, ніщо не заважає таким чином зіпсувати будь мирний мітинг в країні, в тому числі, тієї ж "Єдиної Росії" або ОНФ.

Представники "Справедливої ​​Росії" збираються пікетувати Держдуму 15 травня під час розгляду в профільному комітеті проекту поправок про збільшення штрафів за порушення правил проведення мітингів.

Проект поправок буде розглядатися в комітеті Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва, повідомив депутат Держдуми від партії "Справедлива Росія" Дмитро Гудков у своєму мікроблозі в Твіттері.

Нагадаємо, що московська поліція затримала близько 200 учасників "безстрокових гулянь" у центрі російської столиці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1093 | Додав: adminA | Теги: карати мітингувальників, штрафами, Єдиної Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]