Пт, 2024-03-29, 02:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Китай: За народження другої дитини молода пара заплатила 200 тисяч доларів штрафу
Інші останні Новини світу

Штраф у розмірі понад 200 тисяч доларів наклали на китайську пару за народження другої дитини і порушення державної політики "Одна сім'я - одна дитина".

Рекордно суворе покарання за порушення державної політики народжуваності спіткало сімейну пару в місті Жуйань провінції Чжецзян на сході КНР, повідомляє в четвер, 31 травня, РИА "Новости" із посиланням на газету "Шанхай Дейлі".

За даними видання, успішні підприємці, які володіють цілою низкою компаній, маючи сина 1995 року народження, в лютому цього року стали батьками вдруге. Однак, поява на світ доньки не залишилося непоміченою місцевою владою, які і наклали штраф у розмірі 1,3 мільйона юанів (205 тисяч доларів).

"Шанхай Дейлі" зазначає, що місто Жуйань, яке відноситься до міського округу Веньчжоу, вважається одним із найбагатших районів Китаю, через що місцевим жителям доводиться платити більше за порушення чинних правил.

Згідно із чинними нормами, штраф за народження другої дитини обчислюється в розмірі від чотирьох до восьми середніх річних доходів жителів регіону, де відбувається порушення. Тому саме фінансова спроможність жителів Жуйань робить місто рекордсменом за розміром подібних штрафів.

У квітні минулого року, уточнює видання, інша пара з цього ж містечка була оштрафована на 1,25 мільйона юанів за народження другої дитини.

Разом із тим, за даними місцевих ЗМІ, високі виплати не зупиняють місцевих жителів. Половина сімейних пар Веньчжоу, зазначає газета, може "похвалитися" двома дітьми.

Політика "Одна сім'я" - одна дитина реалізується в КНР із 1980-х років для контролю росту кількості населення країни. Незважаючи на труднощі, які вже виникають у демографічній ситуації, і стрімке старіння населення, влада поки не має наміру відмовлятися від поточної демографічної політики.

Разом із тим, періодично до чинного регламенту вносяться різні уточнення. Так, на сьогоднішній день у низці міст країни мати другу дитину дозволено парам, в яких кожен із молодих батьків є єдиною дитиною в сім'ї. У деяких сільських районах дозволяється народити другу дитину сім'ям, де першою народилася дівчинка.

Минулого року було проведено перепис населення КНР, згідно із яким у Китаї проживає 1,34 мільярда осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1254 | Додав: admin | Теги: Одна сім'я - одна дитина, китай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]