Пт, 2024-04-26, 02:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Кличко обіцяє, що вклади повернуть - "Хрещатику" дали місяць на пошуки інвестора, потім - ліквідація
Інші останні Економічні новини

  Якщо протягом місяця для банку "Хрещатик" не знайдеться інвестор, то його ліквідують.

Про це під час брифінгу поінформував перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє "Укрінформ".

"Останні півроку Київська міська державна адміністрація вживала всіх можливих заходів щодо покращення фінансового стану банку "Хрещатик". Але що стосується ситуації, яка склалася зараз, після введення тимчасової адміністрації, є місяць, протягом якого має бути прийнято рішення. Якщо є інвестор, то взагалі можна працювати з інвесторами і вивести банк з-під керівництва адміністрації в нормальний режим. Але якщо протягом місяця цей інвестор не буде знайдений, то через місяць має бути прийняте рішення про ліквідацію", - сказав Пліс.

Водночас, він зазначив, що столична влада готова взяти участь в обговоренні питання покращення ситуації в банку "Хрещатик".

Своєю чергою голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявив, що вклади киян в банк "Хрещатик" гарантовано повернуть, заявляє голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

"Фонд гарантування вкладів гарантує кожному киянину, вклади яких у банку"Хрещатик" – ред.), що вони будуть повернені. Зараз ажіотаж, і, можливо, це буде зроблено не так швидко, у людей виникла паніка, але такі гарантії голова Національного банку (Валерія Гонтарева – ред.) дала мені", - заявив Кличко журналістам у середу, 6 квітня, в Києві.

Він нагадав, що дійсно банк "Хрещатик" обслуговував велику кількість киян та підприємств Києва, зокрема комунальних.

"Ми робимо все для того, щоб з якомога з меншими втратами вийти з цієї ситуації", - сказав В. Кличко, додавши, що головне завдання, щоб кожен киянин був захищений в цій ситуації.

Мер Києва нагадав, що він звернувся до правоохоронних органів з проханням захистити вклади киян, а також кошти самої держадміністрації, і не допустити можливого виведення капіталів на офшори.

Як повідомлялося, Національний банк України визнав неплатоспроможним банк "Хрещатик", в якому місту Києву належить 25%, і передав його до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який ввів у нього тимчасову адміністрацію.

За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, вкладниками банку є 308 тис. фізичних осіб, 98,7% з них отримають у повному обсязі відшкодування гарантованої суми (до 200 тис грн), при цьому загальна сума до відшкодування становить 2,8 млрд грн.

КМДА у вівторок, 5 квітня, заявила, що як міноритарний акціонер банку, звернулася до правоохоронних органів та податкової служби з проханням захистити вклади киян, а також кошти самої держадміністрації, і не допустити можливого виведення капіталів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: пошуки інвестора, місяць, вклади, ліквідація, кличко, Хрещатик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]