Вт, 2024-04-23, 17:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Кличко зарікся співпрацювати з ПР і чекає цього від об'єднаної опозиції
Інші останні Політичні новини

Під час Форуму Об'єднаної опозиції в Києві 12 травня представники опозиційних сил повинні підписати угоду щодо неможливості альянсів з Партією регіонів та її сателітами в наступній ВР. Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, повідомили у прес-службі партії.

Коментуючи самостійну участь партії "УДАР" у виборах до парламенту, Кличко зазначив, що головне завдання опозиції сьогодні - отримати більшість у Верховній Раді.

"Ми повинні провести в парламент максимальну кількість депутатів. Тільки виходячи з цього, ми говоримо про те, що повинні йти окремо. Для того, щоб розвіяти всі сумніви, ми пропонуємо опозиційним партіям як можна швидше, під час Форуму об'єднаної опозиції 12 травня, підписати угоду, в якій зобов'яжемо не співпрацювати з Партією регіонів та її сателітами. Щоб між нами не було недовіри", - сказав Кличко.

Відповідаючи на запитання, яким чином "УДАР" захищатиме свій результат на виборах, він сказав: "Ми готуємо спостерігачів, спілкуємося з представниками дипкорпусу, іноземних держав. Відверто говоримо їм про те, що для забезпечення чесних виборів необхідна максимальна кількість іноземних спостерігачів і представників. Також наполягаємо на створенні спільного з іншими опозиційними силами Центру захисту результатів виборів".

Кличко запевнив, що жоден представник "УДАРу", який буде працювати в майбутньому парламенті, не перейде в провладну більшість. "Я обіцяю, що жоден депутат не буде співпрацювати ні з Партією регіонів, ні з її сателітами. 300% гарантії не дам, оскільки іншій людині в душу не заглянеш. Не кожен може витримати тиск, не кожен зможе відмовитися від спокус, які йому запропонують. Однак я сподіваюся, що жорсткий добір людей дозволить мені говорити про те, що вони будуть відстоювати наші принципи", - переконаний лідер "УДАРу".

Нагадаємо, партії "Фронт Змін" і "Батьківщина" 23 квітня офіційно створили об'єднану опозицію, в яку, окрім них, увійшли 4 партії - Народний Рух України, партії "Народна самооборона", "За Україну!" та "Реформи і порядок".

Раніше лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк і перший заступник голови партії ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов висловили підтримку лідеру партії "УДАР Віталія Кличка" і закликали його до лав об'єднаної опозиції. Однак Кличко вважає, що на вибори потрібно йти окремо, щоб отримати більшість в парламенті - "як мінімум 51%" місць.

Регіональна опозиція збирається до Києва на Форум, незважаючи на перешкоди

11 травня близько 200 членів партій "Батьківщина" і "Фронт Змін" зі Львівщини вирушать до Києва на форум Об’єднаної опозиції. Про це повідомив УНІАН голова львівської облорганізації "Батьківщини" Роман Ілик, зазначивши, що до Києва планують їхати понад 50 членів партії.

Він заявив, що львівські компанії, які займаються пасажирськими перевезеннями, масово відмовляються надавати в оренду транспорт для поїздки на форум. За його словами, також неможливо купити квитки на потяг для групової поїздки людей.

"Забезпечити організовану поїздку до Києва ні автобусами, ні залізничним транспортом практично неможливо. Партійці купують квитки на поїзди індивідуально, частина буде їхати власним автотранспортом", - сказав Ілик.

У прес-службі облорганізації "Фронту Змін" повідомили, що 11 травня близько 100 членів партії виїдуть до Києва. "Також виникали проблеми з орендою автобусів, однак ми їх вирішили", - додали у прес-службі.

12 травня об’єднана опозиція планує презентувати проект програми. Раніше у "Батьківщині" заявляють, що МВС розіслало в регіони термінову вказівку вжити усіх можливих заходів для недопущення виїзду громадян на Форум Об’єднаної опозиції 12 травня у Києві.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1405 | Додав: adminA | Теги: пр, Кличко зарікся співпрацювати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]