Сб, 2024-04-20, 03:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Лікуватися в РФ Тимошенко не проти - Власенко
Інші останні Політичні новини

Лікування засуджених, у тому числі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, за кордоном не передбачено українським законодавством. Про це заявили в прес-службі Генпрокуратури України, коментуючи пропозицію прем'єра РФ Володимира Путіна щодо лікування Тимошенко в Росії.

"Німеччина і Росія в даному питанні для нас - однаково. Процедура одна", - сказали в Генпрокуратурі, передає РИА "Новости".

У той же час, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр може прийняти запрошення пройти лікування в будь-якій країні, яка забезпечить виконання рекомендацій німецьких лікарів, які її обстежили.

"Позиція Тимошенко не змінюється. Їй важливі дві речі: перше - дотримання регламенту лікування, встановленого німецькими лікарями. І друге - щоб її лікували незалежні від українського МОЗ лікарі", - сказав Власенко.

"У Юлії Володимирівни серйозні проблеми зі здоров'ям, і їй, звичайно ж, потрібна медична допомога. Ця медична допомога має відповідати двом критеріям, про які я сказав. В даному випадку все одно, де вона буде надана", - зазначив захисник.

Зазначимо, що сьогодні Путін заявив, що Росія могла б прийняти на лікування Тимошенко, якби це дозволила українська влада. Раніше німецька влада повідомляла, що веде переговори з українською стороною про можливе лікування Тимошенко в Німеччині. Разом з тим генпрокуратура України наголошує, що лікування засуджених, у тому числі Тимошенко, за межами України не передбачено законом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: власенко, РФ, Тимошенко не проти лікуватися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]