Пт, 2024-03-29, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
Мати Савченко написала Путіну листа. ВІДЕО
Інші останні Новини України

Мати незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко Марія Іванівна найбільше хоче, щоб дочка повернулася додому до її дня народження - 29 березня - коли їй виповниться 77 років. Про це вона розповіла українським журналістам у Берліні, де разом з другою донькою Вірою зустрічалася з німецькими політиками та дипломатами в надії, що ті зможуть вплинути на Путіна і змусити його відпустити полонянку, повідомляє Укрінформ.

"Молю Бога, щоб Надя повернулася додому до мого Дня народження", - каже жінка.

Минулої п'ятниці, 20 березня, Марія Іванівна написала листа Володимиру Путіну. Звернулася до нього як до політика і як до батька двох дочок.

"Володимире Володимировичу. У Вас є рідні дочки і рідна мати. Сподіваюся, Ви дуже любите своїх дітей і маму. Поспівчувайте і мені, старенькій 77-річній матері. Як болить серце за донечку; важко дивитися на ці страждання - одні кістки та шкіра. І мені соромно дивитися, коли 18 поліцейських з собакою ведуть худеньку дівчину в наручниках на суд і з суду. Увійдіть в моє становище. Прийміть гуманне рішення і поверніть мені мою дочку. Весь світ оцінить Ваш гуманний вчинок", - йдеться в листі.

Раніше матір льотчиці писала канцлеру ФРН Ангелі Меркель. Та ввічливо відповіла, що робить все можливе, проте позитивної відповіді з Росії наразі немає.

"Хотіла ще Бараку Обамі написати. Може, ще напишу", - міркує Марія Савченко, яка сподівається, що керівники інших країн та прості люди зможуть вплинути на кремлівських чиновників.

У понеділок, 23 березня, члени сім'ї Савченко зустрілися з чиновниками в МЗС країни і з депутатами Бундестагу, а також німецькими журналістами. Вони звернулися до них із проханням посприяти у звільненні Надії, яка відновила голодування.

Марія Іванівна востаннє бачила Надю 10 лютого. Наступного разу розраховує потрапити на суд, який призначений на 26 березня. Вона дуже сподівається, що станеться диво і дочка буде з нею до кінця місяця.

Нагадаємо, Надія Савченко потрапила в полон проросійських бойовиків в червні 2014 року в Луганській області і була таємно вивезена на територію Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі двох російських журналістів. При цьому, за даними захисту льотчиці, працівники російських ЗМІ загинули вже після того, як Савченко потрапила в полон. У січні цього року ФСБ відкрила проти Савченко ще одну справу - за "незаконний перехід кордону РФ".

15 грудня минулого року льотчиця оголосила голодування і заявила, що припинить її тільки після звільнення і повернення в Україну.

5 березня Савченко припинила голодування у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

За словами російського адвоката українки Марка Фейгіна, вона складно виходить з голодування, процес її відновлення займе тривалий час.

Басманний суд Москви залишив Савченко під вартою до 13 травня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: Мати Савченко написала Путіну листа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]