Чт, 2024-04-18, 05:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Місяць у вихідні влаштував землянам незвичайне шоу
Інші останні Новини світу науки і технологій

Надзвичайне місячне шоу побачили мешканці Землі в ніч на неділю, 6 травня – Місяць максимально наблизився до орбіти нашої планети.

За даними NASA, Місяць у повні був приблизно на 14% більшим і на 30% яскравішим, ніж в усі інші подібні періоди цього року.

Це відбулося через те, що супутник Землі пройшов так звану точку перигею – найближчу до Землі точку своєї орбіти. Відстань становила 356 тисяч 953 кілометри, тоді як середня відстань від Місяця до Землі – приблизно 384 тисячі кілометрів.

Цей ефект був помітний і неозброєним оком, а фотографи з усього світу змогли зробити унікальні знімки нічного неба і повного місяця, передає ТСН.

"Кольори були вражаючими. Погода тут (в Ісландії – прим. ред.) для спостереження за Місяцем не могла бути кращою", - поділився своїм захватом фотограф-репортер Хальдор Сігурдссон.

Завдяки безхмарному небу на більшій частині України стати свідками супер-Місяця змогли і багато наших співвітчизників. На великому жовто-червонуватому шарі можна було без зусиль розгледіти яскраві та чіткі обриси кратерів та місячних басейнів.

Нагадаємо, друге і останнє в 2011 році повне місячне затемнення почалося в суботу десятого грудня, коли Місяць торкнувся півтіні Землі. Від початку і до кінця затемнення змогли побачити жителі Азії, Австралії, північно-західних регіонів Північної Америки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: Місяць влаштував, незвичайне шоу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]