Вт, 2024-04-16, 08:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Мітинг і 10 автобусів "силовиків" під Радою
Інші останні Політичні новини

Біля Верховної Ради понад 600 громадян проводять мітинг проти ухвалення мовного законопроекту Ківалова-Колесніченка, поруч – 10 автобусів міліції та "Беркуту", передає УНІАН.

Учасники мітингу тримають державні прапори, а також плакати з написами на захист української мови та проти прийняття даного законопроекту.

У парку біля ВР знаходиться до 10 автобусів міліції та "Беркуту".

Як відомо, напередодні, 24 травня, біля приміщення парламенту відбулася акція протесту громадян проти мовного закону, внесеного до парламенту "регіоналами". В акції брало участь понад тисячу громадян.

Розгляду законопроекту про засади мовної політики у Верховній Раді 24 травня не відбулося через бійку між депутатами.

Після бійки під час розгляду "мовного питання" у Верховній Раді працювала слідчо-оперативна група МВС. Про це на брифінгу повідомив спікер Володимир Литвин.

"Вчора працювала оперативно-слідча група МВС, яка вилучила всі відеоматеріали і провела дослідження безпосередньо у сесійній залі", - сказав він.

Крім того, прокурор Києва доручив міліції провести перевірку за фактом вчорашніх подій у Верховній Раді.

Коментуючи бійку, Литвин зазначив: "Я навіть не зрозумів, як з-під мене вихопили стілець. Я просто нічого не побачив. Я не очікував, що буде такий сплеск емоцій".

"Над нами весь світ насміхається. Так далі не може бути. Які можуть бути традиції парламентаризму, коли ламають, б'ють, крушать…При тому, якщо ви проаналізуєте глобальні процеси, то я маю сказати, що тут відбуваються взаємозаліки", - наголосив спікер.

25 травня Володимир Литвин заявив, що бійка 24 травня в сесійній залі показала, що "парламентаризм в країні остаточно зруйнований", тому він є прихильником позачергових виборів. Литвин пропонує Верховній Раді розпуститися і оголосити дострокові вибори.

- "Бютівця", якому розбили голову, прооперували

Лікарі наклали шви на голові депутата Верховної Ради від фракції БЮТ Миколи Петрука.

Як повідомив його однопартієць Володимир Яворівський, Петрук був прооперований 24 травня, рана у депутата глибока і має довжину близько 5 см. Інших подробиць він не повідомив.

Як відомо, Петрук був травмований 24 травня під час бійки в Раді між депутатами від опозиції і від Партії регіонів.

За словами депутата від БЮТ Юрія Прокопчука, Петруку було завдано удар зверху по голові якимсь предметом, імовірно кастетом.

У той же час, голова фракції "регіоналів" Олександр Єфремов запевнив, що Петрука ніхто не бив, а він випадково впав сам.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: 10 автобусів силовиків, під Радою - мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]