Пт, 2024-04-19, 21:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:30
Між "Нафтогазом" і "Газпромом" в Берліні тривають газові переговори
Інші останні Економічні новини

Газові переговори між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" тривають у середу, 4 червня, в Берліні, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, пише Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні переговори тривають, вони проводяться в двосторонньому форматі, оскільки російська сторона відмовилася їх проводити в тристоронньому форматі", - сказав він.

Міністр нагадав, що за планом переговори продовжаться до 9 червня.

За словами Продана, Україна пропонує російській стороні пакетне врегулювання газового питання.

"Україна чітко заявила на переговорах про необхідність пакетного врегулювання - ціна на газ $268,5 за тисячу кубометрів газу, після цього вирішується питання оплати заборгованості, яка теж повинна бути перерахована і за 2013 рік за ціною $268,5", - зазначив він.

За його словами, Росія своїх пропозицій щодо ціни на газ не вносила.

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" і "Нафтогаз України" в ході переговорів у понеділок, 2 червня, в Брюсселі домовилися не подавати один на одного до Стокгольмського арбітражу, взяли паузу до 9 червня.

"Обидві сторони досягли домовленості, що ні одна, ні друга сторона не звертаються до суду, взяли паузу до понеділка", - сказав він.

Крім того, Міллер повідомив, що "Газпром" перейде стосовно "Нафтогазу України" на режим передоплати за постачання газу, якщо компанія не погасить заборгованості за попередні поставки до 9 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: Берліні, газові переговори, Нафтогазом, Газпромом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]