Пт, 2024-04-19, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:51
Москва спробує реанімувати Крим коштом гральної зони
Інші останні Новини з регіонів України

Законопроект про створення гральної зони в Криму розгляне Держдума Росії в першому читанні.

Про це повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії заборонений гральний бізнес, за винятком кількох спеціальних територій. Зокрема, гральні зони дозволені поблизу Владивостока, на Алтаї, під Калінінградом і на Азовско-Чорноморському узбережжі.

Відповідно до законопроекту, визначити межі і розташування гральної зони в Криму має самопроголошена влада.

У такий спосіб окупанти розраховують скерувати на півострів інвестиції, скоротити безробіття, поповнити бюджет, компенсувати втрати від зіпсованого туристичного сезону, підтримавши готелі та ресторани.

Як повідомлялося, 21 квітня президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про створення в анексованому Криму п'ятої гральної зони.

Крим стає цікавим для злочинного світу - експерт

Крим став ласим шматком для російських кримінальних угруповань.

Таку думку висловив професор Нью-Йоркського університету, експерт з пострадянської організованої злочинності і російським спецслужбам Марк Галеотті, передає Крим.Реалії.

"В організованої злочинності багатий родовід у цьому регіоні, але ситуація там була завжди цікавою. Історично злочинний світ Криму був досить важливим, незважаючи на те, що часто залишався в тіні одеського порту, який є центром для контрабандних операцій по всьому Чорному морю", - вважає Галеотті. На запитання, як розвиваються події після анексії Криму, експерт сказав: "З одного боку, коли Москва взяла Крим, вона хотіла, щоб перехід влади був якомога більш акуратним і гладким, тому вона звернулася до місцевої еліти. Іншими словами, Москва звернулася до бандитів, які стали політиками, і дозволила їм стати надійними помічниками Москви".

"Другим ключовим фактором є кількість грошей, яку увіллють у Крим, бо Росія відчайдушно сподівається перетворити його на маленький потьомкінський півострів, вітрину того, як чудово бути частиною Росії", - сказав Галеотті.

На його думку, "Крим стає все більш цікавим для злочинного світу". "Там є порт. Це дуже важливо, тому що Севастополь - це не лише база Чорноморського флоту, це щось на зразок центру контрабанди. Чорноморський флот бере участь у різних видах контрабанди через величезну перевагу - його конвої постачання не підлягають митним перевіркам", - розповів експерт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 874 | Додав: admin | Теги: Москва, гральна зона, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]