Пт, 2024-04-26, 21:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
На 10% Кабмін підвищить соцстандарти, скасує оподаткування пенсій і різко збільшить ціни на газ
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України має намір із 1 травня підвищити соціальні стандарти на 10%, замість раніше запланованих 6%, а також скасувати оподаткування пенсій, повідомив, відкриваючи засідання уряду, прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНІАН.

Він відзначив, що ці рішення вимагають внесення змін до закону про держбюджет країни на 2016 рік.

Крім того, на засіданні уряду в середу було ухвалено рішення підвищити мінімальну зарплату з 1550 грн до 1600 грн, і прожитковий мінімум - з 1399 до 1544 грн.

Тепер відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради України.

Гройсман також додав, що Кабінет Міністрів України на засіданні в середу, 28 квітня, ухвалить рішення щодо єдиної ціни на газ для населення та промисловості.

"Ми розглянемо важливе рішення для нас і для держави - питання встановлення єдиної ціни на газ. Переконаний у тому, що ми в цьому питанні сьогодні поставимо точку, і це буде остання зміна ціни на газ у житті нашої держави", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

При цьому, за словами прем'єра, йдеться про встановлення ціни в 6879 грн за тис. кубометрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Багато років на цій темі спекулювали. Для нас важливо, щоб ми були прозорі, відкриті, й, безумовно, це усе відповідає зобов'язанням, узятим перед МВФ. Я глибоко переконаний у тому, що саме зараз ухвалення цього рішення може бути, зокрема, й певним зниженням ціни на газ для 3 мільйонів споживачів. Адже ми знаємо, що сьогодні ціна на газ, економічно не обгрунтована, була 7 тис. 200 грн", - сказав Гройсман.

Ринкова ціна на газ стимулюватиме роботу з поліпшення енергоефективності, зазначив прем'єр.

В підсумку, згідно із постановою, Уряд з 1 травня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат), тим самим відмінивши так звану "соціальну норму" в обсязі 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановлена на рівні 6 879 гривень за тис. куб. м.

Ціна газу як товару (без урахування транспортування і ПДВ) становитиме 4 942 гривень за тис. куб. м.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні 31 березня продовжив на місяць - до 1 травня - дію постанови про спеціальні зобов'язання НАК "Нафтогаз України" з продажу газу для населення і теплокомуненерго (ТКЕ) на пільгових умовах.

"Було відстрочено до 1 травня ухвалення рішення про визначення нових цін на газ для побутових споживачів і теплопостачальних підприємств, які надають послуги з опалювання і підігрівання води", - зазначено в повідомленні уряду.

Кабмін також оприлюднив на своєму сайті відповідну постанову №234 про внесення правок до постанови від 1 жовтня 2015 року № 758 "Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини в перехідний період)".

Цим документом була встановлена ціна закупівлі природного газу "Нафтогазом" у його "дочки" "Укргазвидобування" для формування ресурсу природного газу для потреб побутових споживачів і релігійних організацій за пільговими цінами і граничні роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів і релігійних організацій, а також для виробників теплової енергії для населення та релігійних організацій.

Як повідомлялося, Гройсман раніше запевнив, що Кабмін має намір вирішити питання тарифоутворення на газ максимально прозоро. Разом з тим прем’єр підкреслив, що не терпітиме зловживань у ціноутворенні.

Питання формування тарифів є одним з найдискусійніших. Підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні до ринкового рівня є одним із пунктів програми реформ, затвердженої ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом. Підвищення проходить поетапно з одночасною реалізацією програми надання субсидій для найбільш вразливих у фінансовому плані верств населення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: оподаткування пенсій, 10%, Кабмін, ціни на газ, соцстандарти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]