Сб, 2024-04-20, 05:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
На 30% новий уряд Франції урізав зарплати міністрів і президента
Інші останні Новини Європейського Союзу

В ході засідання нового кабінету міністрів Франції було прийнято рішення про скорочення зарплат президента і міністрів на 30%. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на французькі ЗМІ.

Обраний глава держави Франсуа Олланд в ході своєї передвиборної кампанії неодноразово говорив про необхідність зниження зарплат високопосадовців.

На думку ЗМІ, ці заходи в період боротьби з кризою носять символічний характер.

Нагадаємо, Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах президента Франції, які пройшли в країні 6 травня. Його суперник Ніколя Саркозі набрав 48,38% голосів. Явка виборців становила 80,34%.

Олланд став другим соціалістом, обраним президентом П'ятої республіки, після Франсуа Міттерана, який обіймав цю посаду із 1981 по 1995 роки.

15 травня Олланд призначив прем'єром близького соратника Жан-Марка Ейро. А склад нового Кабміну у Франції оголосили 16 травня. Посади в ньому порівну розділи жінки і чоловіки.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1136 | Додав: adminA | Теги: 30% зарплати міністрів, президента, уряд Франції урізав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]