Сб, 2024-04-20, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
На допит Турчинова викликали. "Батьківщина" обурена
Інші останні Політичні новини

Першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова викликають на допит до Головного слідчого управління МВС України.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини", зазначаючи, що його викликають "з невідомих причин".

Допит призначений на 10.00 четверга, 10 травня, у МВС України, вулиця Богомольця, 10.

"Партія висловлює стурбованість тим, що через два тижні після офіційного призначення Олександра Турчинова керівником виборчого штабу Об'єднаної опозиції раптом на його адресу починають надходити незрозумілі виклики на допити", - йдеться в повідомленні.

Олександр Турчинов не знає, з якого приводу його викликали сьогодні до Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ. Про це Перший заступник Голови партії "Батьківщина", керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції заявив журналістам перед початком допиту. Турчинов продемонстрував повістку, яку, за його словами, він отримав напередодні 9 Травня. "В порушення всіх вимог законодавства, у повістці, яку надіслало МВС, не сказано, з якого питання мене планують допитати", - сказав він. "МВС має дотримуватися процесуальних норм, і коли вони виконують замовлення, то мають хоча б говорити, з якого питання це замовлення", - додав політик. При цьому Олександр Турчинов нагадав, що його вже допитували в СБУ і Генпрокуратурі, на відміну від Міністерства внутрішніх справ. "Це, безумовно, їх прокол, який вони хочуть виправити", - сказав він. Водночас Турчинов вважає, що його виклик на допит – це "один з елементів продовження політичних репресій проти опозиції".

Раніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін не відкидав того, що проти екс-голови СБУ Олександра Турчинова може бути порушено кримінальну справу.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: Турчинова викликали, допит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]