Чт, 2024-04-25, 13:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:11
На переведення до лікарні Тимошенко погодиться лише, якщо її лікарем буде доктор з німецької клініки
Інші останні Політичні новини

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в середу погодиться на перехід в центральну клінічну лікарню № 5 "Укрзалізниці" лише за умови, якщо її лікуючим лікарем буде доктор з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс, повідомила дочка Тимошенко Євгенія.

"Сьогодні доктор Хармс оглянув маму і передав їй висновок німецьких лікарів про те, що лікування необхідно терміново починати, інакше можлива інвалідність", - сказала Тимошенко на брифінгу у вівторок в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, екс-прем'єр схудла "візуально на 10 кілограм, у неї значно знизилася температура тіла, і в неї переднепритомний стан".

Водночас захисник Тимошенко Сергій Власенко підкреслив, що екс-прем'єр буде змушена відмовитися від госпіталізації у випадку, якщо в її лікуванні будуть задіяні лікарі Міністерства охорони здоров'я України.

"Сьогодні деякі ЗМІ вже встигли повідомити про те, що Тимошенко знову буде лікувати якась комісія. Я хочу сказати, що це абсурд. Якщо лікарів, підконтрольних Міністерству охорони здоров'я, спробують приставити до Тимошенко, вона знову буде змушена сказати ні, тому що ці ж лікарі залікували Юрія Луценка, у якого тепер гепатит, і ці ж лікарі щодня писали довідки про те, що Юлія Володимирівна здорова", - підкреслив захисник.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко відмовилася у вівторок під час спілкування з німецьким лікарем Лютцом Хармсом від переїзду в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові і початку лікування, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"8 травня під час спілкування з німецьким лікарем Тимошенко відмовилася почати рекомендований їй німецькими та українськими лікарями курс реабілітаційних процедур в умовах стаціонарного закладу - Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці". Своє рішення вона мотивувала тим, що їй потрібно ще час для роздумів і спілкування з адвокатами", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, Тимошенко в розмові з лікарями не виключила, що може все-таки погодитися на переїзд до лікарні Харкова 9 травня, і пояснила це тим, що "вона не відмовляється від стаціонарного лікування".

Нагадаємо, у вівторок медична комісія на чолі з першим заступником міністра охорони здоров'я України Раїсою Мойсеєнко та за участю доктора німецької клініки "Шаріте" Хармса оглянула лікарняний блок Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці", в якому передбачається лікувати Тимошенко.

Головлікар ЦКБ №5 Михайло Афанасьєв повідомив журналістам, що представник берлінської клініки "Шаріте" був присутній під час огляду, але не давав жодних оцінок обладнання та умов утримання хворих. За інформацією Афанасьєва, німецький лікар є спеціалістом з неврології, також займався психіатрією і нейрохірургії.

У свою чергу, Моісеєнко повідомила, що Хармс дав позитивну оцінку можливостям лікарні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Юлії Тимошенко про те, що співробітники пенітенціарної системи застосували до неї заходи фізичного впливу під час примусової госпіталізації 20 квітня в Центральну клінічну лікарню № 5 в Харкові.

Пізніше в українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі. Генпрокуратура і Госпенітенціарная служба України заперечують застосування насильства по відношенню до екс-прем'єра.

Юлія Тимошенко на знак протесту оголосила голодування.

Захисники Тимошенко стурбовані тим, що екс-прем'єр вже 20 днів п'є лише воду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: німецької клініки, доктор, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]