Сб, 2024-04-20, 02:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:55
НАТО вимагає від Януковича вирішити проблеми з правосуддям
Інші останні Новини світу

Лідери країн-членів НАТО стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя в Україні й закликають її розв'язати проблеми в судовій системі. Про це йдеться в декларації Чиказького саміту, повідомляє УНІАН.

"Ми стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя і тим, що видається політично вмотивованим переслідуванням, включаючи лідерів опозиції, а також умовами їхнього утримання", - зазначається в декларації.

У зв’язку з цим лідери країн НАТО закликали Україну розв'язати проблеми в судовій системі, щоб забезпечити її відповідність принципу верховенства права та міжнародним угодам, учасником яких є Україна.

"Ми також закликаємо Україну забезпечити вільні та чесні парламентські вибори восени цього року", - наголошується у Чиказькій декларації.

У документі лідери країн також відзначили зобов’язання України посилити політичний діалог з Альянсом, а також привітали внесок України в операції під проводом НАТО.

У декларації також ще раз наголошується, що Альянс і далі вестиме політику відчинених дверей стосовно Києва і готовий розвивати співпрацю з Україною та допомагати в реалізації реформ в рамках Комітету Україна-НАТО та Щорічної національної програми співпраці.

- Коморовський і Меркель непокояться через Україну

Президент Польщі Броніслав Коморовський обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ситуацію в Україні, зокрема в контексті Євро-2012. Про це Коморовський сказав журналістам у Чикаго (США), де він бере участь у саміті НАТО, повідомляє польський канал TVN24.

На запитання про зустріч із Меркель президент Польщі сказав, що розмова стосувалася головним чином українських справ та ситуації навколо Євро-2012.

"Ми знайшли спільну точку зору на те, що спортивний захід повинен бути максимально убезпеченим від ситуацій суто політичної природи. Але теж поділяємо неспокій через ситуацію в Україні", - сказав Коморовський.

"Цю розмову буде продовжено також після моєї розмови з президентом Януковичем", - додав він.

Як відомо, на початку травня низка політиків із Євросоюзу, насамперед німецьких, заговорили про бойкот Євро-2012 в Україні через справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Меркель заявила, що остаточне рішення про те, чи приїде вона в Україну, буде ухвалено перед початком чемпіонату, перший матч якого заплановано на 8 червня.

Представники польської влади виступають проти бойкоту Євро-2012 в Україні, як і політики низки інших країн ЄС.

Бельгійці вирішили бойкотувати єврочемпіонат в Україні політично, але не спортивно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: admin | Теги: янукович, правосуддя, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]