Чт, 2024-03-28, 22:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Оприлюднить кінцевий варіант своєї програми об'єднана опозиція ближче до виборів
Інші останні Політичні новини

Об'єднана опозиція має намір затвердити остаточний варіант своєї програми на передвиборному з'їзді напередодні виборів. Про це на круглому столі з обговорення програми заявив депутат Ради, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, повідомляють "Українські новини".

"Остаточний варіант цієї програми буде затверджено на з'їзді об'єднаної опозиції", - сказав він.

Яценюк закликав присутніх на круглому столі експертів до дискусії по пунктах проекту програми, який був презентований на Форумі об'єднаної опозиції 12 травня.

"Для нас пріоритетом №1 є відновлення балансу влади, відновлення демократії і надання парламенту дійсно статусу представницького і законодавчого органу, який впливає на процеси в країні, а не є підрозділом діючої президентської адміністрації", - сказав Яценюк.

Крім того, за словами політика, ключовою для опозиції є реформа судочинства, правоохоронних органів, а також боротьба з корупцією.

Він припустив, що Україна може піти в питаннях боротьби з корупцією шляхом Грузії або ж розробити свій варіант вирішення цієї проблеми.

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в свою чергу додав, що проект програми буде обговорюватися у всіх регіонах країни.

Крім цього, за його словами, опозиція готує пакет законопроектів щодо положень програми, які будуть внесені на розгляд Ради 7-го скликання.

Нагадаємо, що 12 травня об’єднана опозиція оприлюднила спільну Програму дій "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя". Документ зачитав на форумі в Києві лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, однак його ще планується доопрацьовувати під час всенародного громадського обговорення.

Зазначимо, 12 травня, на Михайлівській площі у Києві відбувся Форум об’єднаної опозиції. Роботу форуму відкрив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Зазначимо, що 23 квітня лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявили про об’єднання їхніх політичних сил і формування спільного списку на парламентських виборах. "Декларацію єдності", підписану Тимошенко і Яценюком, зачитав на прес-конференції 23 квітня заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: варіант, об'єднана опозиція, програми ближче, виборів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]