Сб, 2024-04-20, 00:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
Переплату за "вишку Бойка" влада легалізувала заднім числом - ЗМІ
Інші останні Кримінальні новини

Щоб легалізувати переплату за так звану "вишку Бойка", "Чорноморнафтогаз" таємно підписав додаткову угоду із фірмою Highway Investments Limited через 6 місяців після проведення тендеру. Про це повідомляє програма "Знак Оклику!" на телеканалі Тві.

"Так, якщо в першому контракті за 400 мільйонів доларів йшла мова про закупівлю самопідіймальної плавучої бурової установки (1 одиниця) і місце поставки була країна-виробник Сінгапур, то тепер на британську підставну фірму покладено і доставку вежі з Сінгапура до Туреччини", - зазначають журналісти.

"А це значить - сплатити всі витрати, пов’язані з монтажем-демонтажем і так далі", - додали телевізійники.

"Уявіть, що ваша фірма закупила принтери на тисячу доларів, а через 6 місяців ви підписали додаткову угоду, що без доплати вам привезуть ще й сканери, картриджі та встановлять кондиціонер", - говориться у програмі.

"5 вересня 2011-го ми показали директора цієї фірми Стена Горіна, який каже, що нічого не знає ні про неї, ні про свій підпис на документах вартістю у 400 мільйонів доларів. І вже 12 вересня Чорноморнафтогаз з ним же підписує додаткову угоду", - ідеться у передачі.

Зазначимо, ДАК "Чорноморнафтогаз" у березні 2011 року придбав на тендері морську бурову установку на 150 мільйонів доларів дорожче, ніж вона коштує на закордонних ринках.

Подібні установки фірми Seadrill, дилера сингапурської корпорації Keppel, коштують 248 мільйонів доларів, тоді як "Чорноморнафтогаз" придбав її на відкритому тендері за 400 мільйонів.

Пізніше офіційні особи "Нафтогазу України" стверджували, що решта суми (різниця в ціні 150 млн дол) буде витрачена на додаткові товари і послуги. Згодом британська фіктивна компанія Highway Investment Processing LLP, яка продала за завищеною ціною бурову вежу "Нафтогазу", почала процес ліквідації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1141 | Додав: adminA | Теги: влада легалізувала переплату, вишку Бойка заднім числом, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]