Пт, 2024-04-26, 02:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Під Лаврою ультрас заблокували "миротворчих активістів"
Інші останні Кримінальні новини

22 червня близько 300 ультрас заблокували біля входу до Печерської Лаври проросійських мітингувальників, які збиралися пройтися "хресною ходою" проти військової операції на Донбасі. Активістів до Лаври не пропустили, відгородивши їх від входу на територію храмового комплексу сотнею міліціонерів.

Конфліктна ситуація назріває під Києво-Печерською лаврою. Там зібралися патріотично налаштовані активісти та прихильники Путіна і УПЦ (МП).
Безпосередньо на території Києво-Печерської Лаври зібралися парафіяни Московського патріархату та прихильники "Русского міра", які планували провести хресний хід столицею. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на очевидців подій.
Близько полудня ситуація дещо загострилась – до Лаври підійшла колона української молоді із патріотичними гаслами та символікою. Вони мали на меті пікетувати храмовий комплекс, в якому, за їх інформацією, планувалося провести сепаратистську акцію зі створення так званої "Київської народної республіки", – повідомляє УНІАН. Очевидці, які перебувають всередині, підтверджують наявність всередині агітаторів, які намагаються закликати проросійських парафіян до збройного заколоту.

Також біля Києво-Печерської лаври зібрались парафіяни Київського патріархату, які хотіли здійснити молебень та пройти до церкви Всіх Святих.

Наявні на місці подій сили міліції стоять кордоном між двома сторонами. Вони не пускають українських активістів до середини, та не випускають проросійський натовп за Лавру.

Наразі ситуація розвивається без значних ексцесів. Винятком стало відділення "Сбєрбанка Россіі" на вул. Січневого повстання, вітрини якого проукраїнські активісти визнали за потрібне розтрощити.

На території Києво-Печерської лаври перебуває близько 250 сепаратистськи налаштованих громадян, які начебто мають намір ухвалити рішення про створення так званої “київської народної республіки”.

Водночас, за словами співрозмовника агентства, біля Лаври перебувають близько 150 активістів Майдану.

“Будь-яких активних дій жодна зі сторін по відношенню одна до одної не застосовує. Всі очікують. Поблизу знаходиться чимала кількість правоохоронців”, - зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку кілька сотень людей вирушили пікетувати Києво-Печерську лавру, в якій, за їхньою інформацією, начебто будуть створювати “київську народну республіку”.

Згодом у міліції поінформували, що до охорони правопорядку в центрі Києва залучено близько тисячі правоохоронців.

За даними главку міліції, акція протесту активістів Майдану біля Києво-Печерської лаври, в якій, за наявною інформацією, представники сепаратистських рухів мають намір оголосити про створення так званої «КНР», відбувається без порушень правопорядку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: заблокували миротворчих активістів, ультрас, Лаврою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]