Пт, 2024-03-29, 00:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
Поліція затримала Нємцова та понад 100 опозиціонерів у Москві за пікет до інавгурації Путіна
Інші останні Новини світу

Московська поліція затримала в центрі столиці РФ за спробу несанкціонованого пікетування близько 120 осіб, у тому числі опозиціонера Бориса Нємцова, повідомляє РИА "Новости".

Близько обіду у понеділок, 7 травня, на Нікітському бульварі, зібрався натовп мітингувальників. За свідченнями очевидців, співробітники ОМОН, відтісняючи людей з проїжджої частини на бульвар, попередили присутніх про незаконність їх дій.

На Великій Нікітській опозиціонери зустрілися з прихильниками проурядових рухів. Частина юрби скандувала урядові гасла, а частина - опозиційні.

За даними московської поліції, обстановка в місті в цілому спокійна. "В центрі за спробу несанкціонованого пікетування затримано близько 120 осіб, у тому числі Борис Нємцов", - йдеться в повідомленні московського главку МВС РФ.

Всі затримані доставлені у відділи поліції. Як уточнило відомство, з учасниками акції проведуть профілактичні бесіди про неприпустимість порушення громадського порядку, після чого вони будуть відпущені.

Сам Нємцов стверджує, що його затримали, коли він сидів у кафе. "Мене били, розірвали одяг. При цьому я сидів - увага - в кафе Жан-Жак (на Нікітському бульварі)", - сказав опозиціонер.

Він зазначив, що, крім нього, були затримані ще кілька людей, у тому числі журналіст Віктор Шендерович. Причини затримання їм невідомі.

Напередодні Нємцов був затриманий на "Марші мільйонів" в центрі Москви, пізніше суд засудив його до штрафу в тисячу рублів, визнавши винним у порушенні встановленого порядку організації або проведення мітингу.

Нагадаємо, напередодні інавгурації Путіна в Москві пройшов мітинг опозиції, в якому взяли участь близько 50 000 чоловік. Акція, що одержала назву "Марші мільйонів", завершилася масовими зіткненнями демонстрантів з поліцією, в результаті яких було затримано більше 400 осіб.

Поліція затримує людей з білими стрічками, а прибічників Путіна пильно оберігає

Співробітники поліції почали затримувати молодих людей з білими стрічками на Чистопрудному бульварі в Москві. Співробітники поліції затримали близько 10 осіб.

Молоді люди з білими стрічками встали на центральній алеї скверу, ніяких транспарантів і плакатів у молодих людей не було. Вони супроводжують вигуками "Ганьба!" кожне з затримань.

На місці велика кількість представників ЗМІ, в тому числі закордонних.

В цілому обстановка в сквері спокійна, молоді люди сидять на лавочках, читають газети і п'ють пиво.

А в Ново-Пушкінському сквері в Москві проходить стихійний мітинг на підтримку президента Володимира Путіна. Кілька сотень людей знаходиться в Ново-Пушкінському сквері і скандують гасла на підтримку Путіна.

Багато людей тримають в руках плакати у формі серця з написом "Путін любить всіх!" Молоді люди роздають всім бажаючим стрічки в кольорах російського триколора.

Співробітники поліції не перешкоджають проведенню акції. Вони встановили перед площею металеві загородження, за які пускають тільки представників ЗМІ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: інавгурації Путіна, пікет, 100 опозиціонерів, Москві поліція затримала Нємцова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]