Пт, 2024-03-29, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:40
Порошенко у Німеччині відвідав українського героя
Інші останні Новини України

Президент України Петро Порошенко в неділю, 15 березня, розпочав свій візит до Німеччини з відвідин пораненого українського героя АТО, що проходить лікування в Дрездені, повідомляє "Укрінформ".

Володимир Гера, 23-річний лейтенант розвідроти 24-ї Залізної імені князя Галицького окремої механізованої бригади 1 вересня прикривав відхід майже 400 своїх товаришів, які потрапили в кільце російських військових під Лутугиним. Тоді солдати 24-ї, 30-ї і 80-ї бригад вийшли з оточення, втративши тут практично всю техніку та десятки людей. Саме Володимир прикривав відхід, зайнявши позицію в 12-поверховому корпусі металургійного заводу на околиці Лутугиного.

Осколком йому наскрізь пробило праву руку, повністю роздробивши кістку, поламало два ребра, зачепило легеню, після чого осколок застряг у хребті. У Харкові лікарі зробили бійцеві дві операції з порятунку руки. Однак впоратися з пораненням спини, в результаті якого Гера не ходить, не змогли - осколок роздробив п'ятий і шостий хребці грудного відділу хребта, а також пошкодив спинний мозок.

До Німеччини житель села Чернилява Яворівського району Львівської області був доставлений 17 лютого за гроші, зібрані волонтерами. Німецька сторона лікує його безкоштовно.

Це єдиний боєць АТО, який проходить лікування в Німеччині не по лінії німецької держави. Доставку його до Дрездена організували посольство України в Берліні, почесний консул в Дрездені, організація Червоного Хреста ФРН, волонтери, українська громада Дрездена. Всього в Німеччині проходили або проходять лікування більше 25 учасників АТО.

Нагадаємо, Порошенко прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини.

Офіційна частина візиту Порошенка пройде в понеділок, 16 березня. У цей день заплановані зустрічі з федеральним президентом Німеччини Йоахімом Гауком, федеральним канцлером Ангелою Меркель та головою Бундестагу Норбертом Ламмертом. Після переговорів з Меркель очікується підсумкова прес-конференція українського та німецького лідерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Німеччині відвідав українського гер, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]