Пт, 2024-04-19, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:55
Правозахисники: українська міліція небезпечна для фанатів Євро
Інші останні Надзвичайні новини

Amnesty International закликала Україну перед Євро-2012 створити незалежний орган, який розслідуватиме факти насильства в міліції, повідомляє прес-служба організації.

Amnesty International зазначила, що закон є важливим засобом, щоб приборкати широку злочинність міліції.

"Хоча ми вітаємо запровадження нових гарантів захисту від катувань з боку міліції та жорстокого поводження, деякі аспекти закону не будуть чинними ще п’ять років", - сказав представник організації з питань України Макс Такер.

"Поки що фани Євро-2012 наражаються на небезпеку злочинних дій з боку міліції. Швидкі дії зі створення нового органу для розслідування злочинів, скоєних представниками правоохоронних органів, могли б стати попереджувальним сигналом для сили, яка звикла, що будь-які незаконні дії їй сходять з рук", - вважає Такер.

Організація вважає, що українська прокуратура зараз працює разом зі співробітниками міліції для розкриття звичайних злочинів, і часто відмовляється порушувати кримінальні справи проти своїх колег.

Amnesty International також навела приклад смерті студента Ігоря Індила внаслідок протиправних дій міліції як один із багатьох, які зараз потребують негайного розслідування.

"Той факт, що знадобилося два роки інтенсивного висвітлення в ЗМІ та рішення суду тільки для того, щоб відкрити розслідування, свідчить про те, якими глибокими є вади нинішньої системи", - зазначив Такер.

На його думку, без установи, яка б притягувала офіцерів до відповідальності, українська міліція і далі битиме та катуватиме як їй заманеться.

"І у всіх випадках, про які не знають ЗМІ, вони вийдуть сухими з води", - підсумував Такер.

Нагадаємо, раніше в Amnesty International виступили з рекомендацією зробити орган для розгляду скарг на дії міліції більш незалежним.

Відомо, що в українських правоохоронних органах часто застосовують до затриманих тортури. За даними харківського правозахисного центру, тільки торік жертвами тортур стали 900 тис заарештованих. Правозахисники заявляють, що тортури і смертельні випадки стають чи не буденним явищем у вітчизняних виправних установах та ізоляторах тимчасового утримання.

Зауважимо, що в ситуації з побиттям двох відвідувачів у Львівській піцерії виявилося не все так однозначно. 29 квітня адвокат обвинувачених співробітників ДСО надав відеозапис, який повинен засвідчити, що міліцію спровокували на жорстокість, і перший удар було завдано постраждалою стороною, після чого у шістьох міліціонерів здали нерви.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1165 | Додав: admin | Теги: Українська міліція небезпечна, євро 2012, Фанати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]