Сб, 2024-04-20, 14:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:59
Про створення уряду у парламенті Греції домовилися
Інші останні Новини світу

Три парламентські партії Греції в неділю домовилися про створення коаліційного уряду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP.

Угоду було укладено за підсумками екстрених переговорів, які представники партій провели в неділю. Про підсумки зустрічі розповів лідер ліворадикальної коаліції "Сіріза" Алексіс Ципрас, котра до уряду не увійде.

За словами Ципраса, новий уряд пропрацює два роки. Основними силами в коаліції стануть "Нова демократія" (консервативна партія) і рух ПАСОК (соціалісти). Третій учасник - партія "Демократичні ліві". Всі три партії згодні прийняти фінансову допомогу Євросоюзу та МВФ в обмін на жорстке урізання витрат бюджету. Ципрас раніше називав цей план "злочинним".

Тим часом, керівництво "Демократичних лівих" у неділю заявило, що їх партія не давала згоду на участь у коаліції. Заяву Алексіса Ципраса представники партії назвали брехнею.

"Сіріза", що зайняла друге місце на дострокових парламентських виборах 6 травня, раніше отримала від президента мандат на формування уряду, проте не змогла створити коаліцію з іншими парламентськими партіями.

До цього з такими ж труднощами зіткнулася "Нова демократія". В разі, якщо б 13 травня не вдалося домовитися про створення уряду, Греції довелося б проводити нові вибори.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: парламенті Греції домовилися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]