Сб, 2024-04-20, 08:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
Проходять парламентські вибори у Греції
Інші останні Новини світу

Громадяни Греції в неділю голосують на дострокових виборах до парламенту. У голосуванні 6 травня беруть участь 32 партії, партійні блоки і групи. З них, за даними соцоопитувань, 10 партій зможуть подолати трипроцентний бар'єр для проходження до парламенту.

Згідно з прогнозами, депутатські мандати з найбільшою ймовірністю отримають дві найбільші партії - "Нова демократія" і соціалістична партія ПАСОК, а також Комуністична партія, "Радикальна ліва коаліція" і ЛАОС (праві націоналісти), передає Интерфакс.

Решта партій, що беруть участь у виборах, здебільшого була заснована недавно. Серед них - декілька партій, виступаючих проти прийняття Грецією фінансової допомоги від Євросоюзу і МВФ та проведення політики жорсткої бюджетної економії.

Таким чином, провідним партіям, швидше за все, доведеться вести переговори про формування нового коаліційного уряду, або буде потрібно проводити нові вибори.

У Греції вже п'ятий рік поспіль спостерігається економічна рецесія. Рівень безробіття досягає 20%, банківська система на межі краху, пенсії і зарплати скоротилися на 40%.

Чинний коаліційний уряд Греції був сформований в листопаді 2011 року після відставки прем'єр-міністра Йоргоса Папандреу. На чолі нового кабінету міністрів встав безпартійний грецький економіст Лукас Пападімос, що назвав основним завданням свого уряду реструктуризацію державного боргу Греції і отримання нових кредитів Євросоюзу і МВФ.

11 квітня президент Греції розпустив парламент і призначив дострокові вибори.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: парламентські вибори, Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]