Чт, 2024-04-18, 08:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
Прокуратура викрила земельну аферу на 188 млн грн на Київщині
Інші останні Кримінальні новини

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області у державну власність повернуто земельну ділянку площею 119 га та вартістю майже 188 млн гривень, яка була надана в оренду приватному підприємству без проведення аукціону, інформує 1NEWS з посиланням на Народну Правду.

Установлено, що Білоцерківська районна державна адміністрація всупереч ст. 123 ЗКУ та ст. 15 Закону України “Про оренду землі” надала приватному підприємству в оренду земельну ділянку  площею 119 га та вартістю майже 188 млн гривень на підставі технічної документації без проведення аукціону та розроблення і затвердження проекту відведення земельної ділянки, чим порушено порядок передачі в оренду земельних ділянок, згідно якого надання в оренду земельної ділянки можливо лише за умови оформлення проекту землеустрою, а не технічної документації.

Реагуючи на виявлені порушення, Білоцерківська місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами визнати недійсним договір оренди земельної ділянки та повернути її до держави. Рішенням господарського суду Київської області задоволено позов прокуратури в інтересах держави.

На виконання судового рішення зазначену земельну ділянку повернуто у державну власність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: земельна афера, Київщина, 188 млн грн, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]