Чт, 2024-03-28, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:03
Рекордне полотно із гімном України вишила кримчанка. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Текст національного гімну вишитий на полотні – таку картину розміром майже півтора на півтора метри хрестиком вишила майстриня з Івано-Франківська.

Кримчанку за походженням Ольгу Пецю на таку роботу надихнув чоловік. Пригадує, коли розпочинала роботу – навіть не сподівалася, що її вишите творіння стане таким актуальним, повідомляє 5 канал.

Навкруги – грона калини, зверху – прапор та герб. Посередині – три куплети гімну та приспів. Над виробом Ольга Пеця працювала понад рік. Каже, коли бралася до роботи – країна жила звичним життям, без Майдану та війни.

Символічним, каже Ольга, є і те, що з чоловіком познайомилася під час Помаранчевої революції. Вже згодом у майстрині з'явилася ідея вишити щось патріотичне. Пригадує – маленький син вивчив гімн України за час, коли вишивала. Сам текст вишила рівно за 4 місяці, тож син потім у садочку розказував гімн України.

Охочих придбати вишитий гімн – не бракує. Кажуть, на будь-якій стіні така патріотична картина знайде собі місце.

Що вишиє наступним – гігантський герб чи мапу України – майстриня поки ще не визначилася. Але точно знає – буде щось рекордне.

Нинішній твір – вишитий гімн – стане рекордом України, сподівається майстриня. Для цього вже зібрали всі необхідні документи і відправили до столиці. А от продавати роботу вишивальниця категорично не хоче. Мріє, аби її творіння побачило якомога більше українців.

Задля цього Ольга Пеця обіцяє надавати роботу на виставки, і чекає, що скоро до вишитого творіння зможуть доторкнутися її мати та рідні брати. Вони залишилися у тимчасово окупованому Криму.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: вишила кримчанка. ВІДЕО, гімном України, полотно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]