Пт, 2024-03-29, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
Ґрібаускайте: європерспектива України залежить від справи Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Литовський лідер Даля Ґрібаускайте вважає, що європейське майбутнє України стає все більш туманною перспективою.

"Довіра Європи до України вичерпується. Можливості для виправлення є,ускладнилася ситуація , однак тільки від самих українців залежить, чи скористаються вони ними, чи буде обрано шлях зближення з Європою або шлях самоізоляції", - йдеться в прес-релізі, поширеному адміністрацією президента Литви після її візиту в харківську лікарню, де перебуває на лікуванні екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

З Харкова Ґрібаускайте відправиться до Києва, де планує зустрітися з президентом України Віктором Януковичем, передає "Інтерфакс-Україна".

Литовський президент зазначила, що через зволікання з реформами, особливо, в галузі прав людини, перспектива європейської інтеграції України стає все більш туманною, тому для подальшої співпраці і взаємної довіри необхідні недвозначні і швидкі рішення України. Перш за все - правова реформа і відмова від пострадянських реліктів репресивного права, йдеться в прес-релізі.

Зазначимо, вранці 9 травня екс-прем'єр-міністра Тимошенко привезли в лікарню "Укрзалізниці" в Харкові. Рекомендований міжнародною медичною комісією курс реабілітації будуть проводити лікар з німецької клініки "Шаріте" доктор Лутц Хармс спільно з українськими лікарями.

Раніше Державна пенітенціарна служба дозволила європейським політикам зустрітися з Тимошенко, яка перебуває в харківській лікарні. Так, у травні очікуються візити представників міжнародного співтовариства, які висловили бажання зустрітися з Тимошенко. Серед них і посол США в Україні Джон Теффт."

Європейська перспектива України буде оцінюватися по тому, як забезпечується право Тимошенко на отримання адекватної медичної допомоги, яке ставлення до інших,що перебувають в ув'язненні, лідерів опозиції, як дотримуються права людини, проводяться внутрішні реформи", - йдеться в повідомленні адміністрації президента.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: Ґрібаускайте: європерспектива Украї, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]