Пт, 2024-03-29, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Річка в Токіо засяяла дивовижним електричним синім світлом. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Річка Суміда в Токіо в ніч проти 6 травня засвітилася яскравим електричним синім світлом. По ній пропливли тисячі світлодіодів з сонячними батареями. Неймовірне шоу було частиною токійського фестивалю світлячків (Tokyo Hotaru Festival 2012). Цей захід був натхненною японською традицією спостерігати за світлячками, які літають уздовж водних шляхів, передає EnergySafe.

Учасники купували буйки зі світлодіодними лампами і кидали їх у річку, щоб відтворити ефект рою світлячків. Нижче за течією організатори виловлювали світлодіодні лампи. Так традицію спускати на воду невеликі плоти з палаючими свічками було втілено на сучасному технічному рівні.

В ході фестивалю сині світлодіоди також висвітлили токійську телетрансляційну вежу, будівництво якої було завершено в 2011 році. В даний час вона є другою за висотою будівлею в світі після башти Бурдж-Халіфа. Синє світло світлодіодів, встановлених на будівлі, відбивалося від поверхні річки.

У заході, який відбувся всього через день після появи дивовижного "супермісяця" 6 травня, взяли участь багато фотографів. Майстри своєї справи розташувалися уздовж берегів Суміда і намагалися зробити знімки з максимально великою витримкою, щоб відобразити приголомшливі пейзажі. Але, мабуть, найкращий вигляд на те, що відбувалося, відкривався з повітря.

Світлодіодні лампи працювали завдаки сонячній енергії. Але, як зазначають журналісти ресурсу Treehugger, незважаючи на красу, скептики були серйозно стурбовані з приводу електронних відходів. Повідомляється, що організатори використовували сіті для збору плаваючих по річці світлодіодних ламп нижче за течією, але поки що неясно, як тепер буде використано 100 тисяч 8,5-сантиметрових світлодіодних ламп.

Зауважимо, що японці і раніше дивували світ незвичайним мистецтвом з використанням світла. Знаменита 82-річна художниця Яйоі Кусама (Yayoi Kusama) з Токіо раніше представила незвичайний арт-проект - кімнату під назвою "Дзеркала нескінченності, заповнені блиском життя". Ця спеціальна кімната була заповнена дзеркалами і маленькими світлодіодами, які змінюють колір.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1126 | Додав: admin | Теги: Суміда, Токіо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]