Чт, 2024-03-28, 12:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:29
Швейцарія запропонувала лікувати Тимошенко у себе
Інші останні Політичні новини

Швейцарія готова прийняти для лікування колишню прем'єр-міністра Україна Юлію Тимошенко, яка відбуває термін у колонії в Харкові, передає ИТАР-ТАСС.

Про це заявив глава федерального департаменту (міністерства) закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер в інтерв'ю газеті Neuer Zurich Zeitung.

"Якщо Європейський союз, Німеччина та Україна цього хочуть, ми готові взяти на себе посередницьку роль і, з іншого боку, - допомогти", - наголошується в інтерв'ю.

Глава зовнішньополітичного відомства Швейцарії визнав, що Берн знаходиться в контакті з Києвом у справі Тимошенко.

Буркхальтер також висловив сумнів у тому, що "через справу Тимошенко варто бойкотувати чемпіонат Європи з футболу, що стартує в наступному місяці в Польщі і Україні". "Не думаю, що загрози бойкоту допоможуть у цій ситуації", - сказав голова зовнішньополітичного відомства Швейцарії.

У Європі, включаючи Німеччину, в останні дні неодноразово звучали заклики бойкотувати футбольну першість. В уряді ФРН дали зрозуміти, що канцлер Ангела Меркель може відмовитися від відвідин України під час чемпіонату в залежності від подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Тимошенко відбуває семирічний термін ув'язнення в Качанівській виправній колонії в Харкові за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році.

3 травня російській прем’єр Володимир Путін заявив, що Росія готова прийняти Юлію Тимошенко на лікування, у разі, якщо на те буде її згода та згода української сторони. Крім того, він зазначив, що при підписанні газових угод 2009 року Тимошенко не порушила ані російських, ані українських законів.

28 квітня в інтерв'ю радіо NDR Info канцлер ФРН Ангела Меркель зазначила, що в Німеччині є всі умови для того, щоб надати Юлії Тимошенко адекватну медичну допомогу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: Швейцарія, себе, лікувати Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]