Пт, 2024-04-19, 12:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
Син Каддафі успішно "косить" від суду в Лівії, який може його стратити
Інші останні Новини світу

Влада Лівії не може почати судовий процес проти сина поваленого лідера лівійської Джамахірії Муаммара Каддафі - Сеїфа аль-Іслама, оскільки він відмовляється співпрацювати з адвокатами, повідомляє РБК з посиланням на France 24.

"Сеїф аль-Іслам відмовляється від адвокатів, яких йому призначають. І цей факт ставить владу Лівії в складне становище, адже, за законами країни, його заборонено судити без адвоката, найняти якого йому ніхто не заважає", - пояснив заступник постійного представника Лівії в ООН Ібрагім Даббаші на засіданні Ради Безпеки ООН.

Раніше Сеїфу вже призначали адвоката в Міжнародному кримінальному суді (МКС) в Гаазі - Ксав'є Жана Кеїту. Однак лівійська влада відмовилася видати сина скинутого лідера, а призначений адвокат зажадав відводу прокурора Луїса Морено-Окампо через можливу упередженість.

А в середині квітня Сеїф аль-Іслам через свого лівійського юриста Ахмеда аль-Джехані, що відповідає за справу Каддафі-сина і підтримує зв'язок між владою в Тріполі і МКС у Гаазі, заявив, що має намір захищатися в суді без адвоката, як Слободан Мілошевич.

Тим часом британські оглядачі зазначають, що тоді як МКС домагається від влади Лівії - Перехідної національної ради - передачі Сеїфа аль-Іслама для суду до Гааги, Тріполі ще й досі нездатний вирвати його з рук бійців-ополченців, які захопили його минулого листопада на півдні країни в пустелі, а потім перевезли в Зінтан (за 160 км на захід від столиці), де й утримують у секретній в'язниці під вартою.

При цьому аль-Джехані заявляє, що в період, поки здійснюється передача сина Каддафі уряду країни, лівійці готуються судити його, довівши МКС, що вони здатні це зробити. А за даними агентства Reuters, найняті лівійською владою міжнародні юристи консультують уряд, як слід розвивати можливості лівійської судової системи, оновити законодавство, щоб воно включало військові злочини.

Нагадаємо, Сеїфа аль-Іслама Каддафі звинувачують у злочинах проти людяності й геноциді. Якщо його визнають винним у Лівії, йому може загрожувати страта.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 991 | Додав: admin | Теги: Джамахірії Муаммар Каддафі, Сеїфа аль-Іслама, Лівія, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]