Пт, 2024-04-26, 17:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
США вимагають звільнення Тимошенко та інших опозиціонерів
Інші останні Політичні новини

США закликають Україну припинити переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко й інших членів її кабміну й звільнити їх з-під варти. Про це говориться в заяві представника США при ОБСЄ Ієна Келлі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проти колишнього прем'єр-міністра й 13 інших високопоставлених державних діячів колишнього уряду були порушені судові справи, а деяким з них і навіть винесений обвинувальний вирок, - заявив Келлі.

"США закликають звільнити їх з-під варти й відновити їхні політичні й громадянські права", - додав він.

Представник Вашингтона висловив стурбованість у зв'язку з "станом Тимошенко, наданням їй необхідних медичних послуг, а також оголошеним голодуванням".

Келлі відзначив, що пом'якшення позиції по колишніх чиновниках і політиках особливо важливо для української влади в переддень головування України в ОБСЄ в 2013 році.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати висловлюють серйозну стурбованість умовами лікування та утримання під вартою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. З такою заявою виступила нещодавно держсекретар США Хілларі Клінтон.

"Фотографії Тимошенко, опубліковані українським уповноваженим з прав людини, викликають додаткові питання щодо умов її утримання під вартою, - йдеться в заяві, розміщеній на сайті держдепартаменту. - Ми закликаємо українську владу забезпечити Тимошенко негайну медичну допомогу у належних установах".

У заяві також наголошується, що США як і раніше наполягають на звільненні не тільки Тимошенко, а й "інших ув'язнених під варту членів її уряду, а також на відновлення їх громадянських і політичних прав у повному обсязі", - повідомляється в заяві.

Крім того, провідний сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн закликав світ продовжувати тиснути на владу України та Бєларусі через переслідування опозиції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: США вимагають звільнення Тимошенко, інших опозиціонерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]