Пт, 2024-03-29, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
Страйкують тролейбусники у Херсоні : їм заборгували понад 1 млн грн зарплати
Інші останні Новини з регіонів України

В Україну повертаються масові затримки заробітної плати бюджетникам. У Херсоні страйкують працівники ГКП "Херсонелектротранс" - на маршрути вранці в неділю 27 травня вийшло 12 тролейбусів замість 50.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на співробітників ГКП "Херсонелектротранс".

"Страйкують ремонтники. Причина - тримісячна заборгованість із заробітної плати", - розповіли працівники підприємства.

За словами директора МКП "Херсонелектротранс" Михайла Мосіна, на сьогодні борг підприємства перед своїми співробітниками становить трохи більше 1 млн грн.

"Причина - із січня поточного року на підприємстві щомісяця з’являється 25-30% недофінансування по субвенції. Однак, незважаючи на це, зарплату працівники "Херсонелектротранс" частково отримували", - зазначає керівник.

За його словами, більше 80% надходжень і всього доходу підприємства становлять державні субвенції за перевезення пільгових категорій пасажирів, і лише 10-15% - заробіток підприємства від продажу квитків.

Заступник міського голови Володимир Ярошевський пообіцяв, що наступного тижня під час позачергової сесії міськради обговорюватиметься питання про дозвіл КП "Херсонелектротранс" оформити кредит для погашення боргу по зарплаті.

"Ми також направили листи до Херсонської ОДА та Мінфіну з проханням виділити кошти з держбюджету для компенсації витрат на перевезення пільгової категорії пасажирів у зв’язку з ситуацією, що склалася в колективі", - поінформував заступник херсонського мера.

Відзначимо, в грудні страйкували працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління - їм заборговували зарплату за 5 місяців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: Херсоні страйкують тролейбусники, 1 млн грн зарплати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]