Сб, 2024-04-20, 05:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
У Царьова відібрали мандат. Олійника і Калетника чекає та ж доля
Інші останні Кримінальні новини

Народні депутати дозволили притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції Партії регіонів Олега Царьова. За відповідне рішення проголосували 235 нардепів.

Також нардепи надали дозвіл на обрання Царьову запобіжного заходу. За відповідне рішення проголосували 226 нардепів.

Генеральна прокуратура України внесла до Верховної Ради подання щодо зняття депутатської недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України Володимира Олійника, Ігоря Калетника та Олега Царьова.

Як передає кореспондентУНІАН", про це заявив виконувач обов`язків генерального прокурора України Олег Махніцький на прес-конференції в Києві.

За його словами, сьогодні розглядається питання про причетність народних депутатів, депутатів місцевих рад, місцевих чиновників до вчинення сепаратистьких дій.

У рамках цього кримінального провадження перевіряється діяльність цих осіб, і по мірі здобуття доказової бази готуються подання, й на сьогодні вже внесено три подання щодо трьох вищеназваних депутатів.

Як повідомлялося, органи прокуратури відкрили низку кримінальних проваджень щодо депутата Царьова за заклики до сепаратизму.

Представники парламентської більшості не раз стверджували, що Царьов співпрацює з сепаратистами на сході України, а в його діях є зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

У зв'язку з цим, Верховна Рада 6 травня ухвалила закон, згідно з яким не тільки генпрокурор, а й в. о. генпрокурора має право звертатися до парламенту з ініціативою зняття депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності парламентаря, щодо якого розслідується кримінальне провадження.

29 травня Генпрокуратура внесла до парламенту представлення про притягнення Царьова до кримінальної відповідальності і затримання його для обрання запобіжного заходу. Спікер парламенту Олександр Турчинов виніс питання зняття недоторканності з депутата Царьова на "сигнальне голосування", в ході якого дане рішення підтримали лише 206 депутатів з 243 при необхідних для його прийняття 226. Рішення не підтримала вся фракція КПУ, з Партії регіонів "за" проголосувала лише Ганна Герман. Після голосування Турчинов пообіцяв повернутися до питання про зняття недоторканності з Царьова 3 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: Царьова, мандат, Олійника і Калетника, та ж доля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]