Пт, 2024-03-29, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
У Києві японський художник створить радіоактивність з радянських радіоприймачів
Інші останні Культурні новини

Сьогодні, 8 травня, у Києві японський художник Удзіно (Ujino) приступає до монтажу своєї нової роботи у культурно-мистецькому комплексі "Мистецький арсенал", яка буде представлена на першій київській міжнародній бієнале Arsenale-2012, повідомляє прес-служба Arsenale.

Удзіно створює перформанси, що включають не тільки скульптурні, а й звукові елементи: матеріалом для його робіт є різноманітні предмети старої побутової техніки та її запчастини, зокрема, радіоприймачі.

Художник використовує їх не тільки як об'єкти, але і як пристрої для транслювання музики. Його скульптури звучать - або довільно, залежно від передач, словленних на тій чи іншій частоті, або ці "симфонії" спеціально організовані автором. Сам художник називає ці інструменти ротаторами і вважає, що в деякому сенсі вони можуть скласти музичну поп-групу: Ujino і його ротатори.

На ARSENALE 2012 Ujino представить нову роботу, яку робить спеціально для бієнале і буде монтувати безпосередньо в "Мистецькому арсеналі". Нова звукова скульптура під назвою Радіоактивність (Radio Activ) буде складатися зі старих радіоприймачів радянських часів. Назва роботи до того ж відсилає і до радянської ядерної катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Удзіно (Ujino) народився в 1964 році в Токіо, Японія, де продовжує жити і працювати.

Вибрані персональні виставки:

2011 - Передано по радіо, Yamamoto Gendai, Токіо, Японія

2009 - Удзіно і The rotators, The Hayward Project Space, Лондон, Великобританія

2008 - CROSSBAND, PSM, Берлін, Німеччина

2007 - THE ROTATORS - Робертсон і Філліпс, The Western Front, Ванкувер, Канада

2006 - Удзіно і The Rotators, Bankart Studio NYK, Канагава, Японія

Вибрані групові виставки:

2011 - NJP SUMMER FESTIVAL 21 ROOMS, Нам Джун Пайкскій художній центр, Кенги-до, Korea Pacific, Scion Installation, Лос-Анжелес, США

- Вітальня 2011: столичні сновидіння, Площа апте, Окленд, Нова Зеландія

2010 - Запис - Сучасне мистецтво і вініл, Nasher Museum of Art at Duke University, Дарем, США ROPPONGI CROSSING 2010: чи може це вважатися мистецтвом?, Художній музей Морі, Токіо, Японія

2009 - Виставка міфології - електронні технологи, Nam June Paik Art Cente, Кенги-до, Республіка Корея.

Перша київська міжнародна бієнале Arsenale 2012 буде проходити з 24 травня по 31 липня в Мистецькому арсеналі. У березні цього року організатори оголосили список учасників бієнале. Так, на Arsenale будуть показані творів більш як 100 зарубіжних та українських художників. Серед них - 40 робіт, створених спеціально для проекту.

Також в рамках бієнале, з метою розкриття заявленої теми, працює Дискусійна платформа, в рамках якої проходять лекції та конференції про сучасне мистецтво та його місце в світі.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович доручив підтримати І Київське бієнале сучасного мистецтва Arsenale .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: Києві, радянських радіоприймачів, радіоактивність, Японський художник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]