Ср, 2024-04-24, 13:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
У Києві розпочався Форум об’єднаної опозиції
Інші останні Політичні новини

На Михайлівській площі у Києві розпочався Форум об’єднаної опозиції.

Роботу форуму відкрив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

У форумі беруть участь лідери опозиційних політичних сил, народні депутати, представники духовенства і делегати з усіх областей України, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"На цьому святому для всіх українців місці сьогодні ми зібрали Форум об’єднаної опозиції, щоб запропонувати Україні програму наших спільних дій – програму виходу України з соціально-економічної кризи, програму розвитку нашої держави і повернення її до європейського шляху", - сказав Турчинов.

За його словами, цей форум – початок всенародного обговорення програми дій об’єднаної опозиції, "програми нашої перемоги".

"У нас в країні багато партій, але Батьківщина з великої літери у нас одна, і тому сьогодні об’єднана опозиція стала в проломі за Батьківщину", - заявив Турчинов.

"Ця влада веде Україну до міжнародної ізоляції та соціально-економічної катастрофи. Свавіллю бандитизму влади ми, опозиція, протиставили наше єднання. Перейшовши через амбіції, через вузькі партійні інтереси, ми будуємо єдиний фронт боротьби, який переможе - і звільнить Україну", - наголосив він.

У свою чергу, голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко, спілкуючись із журналістами під час Форуму, заявив, що об'єднання власників партійних печаток ще не гарантує перемоги.

"Від об'єднання партій треба переходити до об'єднання усіх небайдужих громадян. КОД має стати не лише майданчиком для партійних лідерів, а авангардом широкого українського народного фронту", - цитує його прес-служба.

За даними "Інтерфакс-Україна", у форумі беруть участь 3 тисячі людей. Присутні, зокрема, Микола Томенко, Євгенія Тимошенко, Олександра Кужель, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко).

За даними "ВВС Україна", у форумі планує взяти участь лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, а голова партії "Удар" Віталій Кличко, швидше за все, не приїде, бо за кордоном.

Близькі до керівництва обох партій джерела сказали, що форум організовує "Батьківщина" і "Фронт змін", тому "Свобода" і Удар, а також інші опозиційні партії, які не увійшли до "об'єднаної опозиції" - "Наша Україна", Європейська партія та інші, – не рівноправні господарі форуму.

Зазначимо, що 23 квітня лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявили про об’єднання їхніх політичних сил і формування спільного списку на парламентських виборах. "Декларацію єдності", підписану Тимошенко і Яценюком, зачитав на прес-конференції 23 квітня заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

У "Батьківщині" заявляли, що МВС розіслало в регіони термінову вказівку вжити усіх можливих заходів для недопущення виїзду громадян на Форум Об’єднаної опозиції 12 травня у Києві.

"Перший національний" відмовився транслювати форум опозиції, яка хоче "усунути Януковича".

Як повідомлялося, чоловік Тимошенко 23 квітня, після подій, пов’язаних з примусовою госпіталізацією Тимошенко та побиттям у Качанівській колонії, звернувся до Президента США Барака Обами, Президента Росії Володимира Путіна, канцлера ФРН Ангели Меркель, голови Європейського парламенту Мартіна Шульца, Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з проханням захистити та не дати фізично знищити Тимошенко.

У своєму зверненні Тимошенко просив запровадити персональні санкції проти представників режиму Віктора Януковича, які "здійснюють знущання та тортури над Юлією Тимошенко та іншими політичними в’язнями".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: Форум об’єднаної опозиції, Києві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]