Пт, 2024-04-26, 08:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:41
У Путіна розбіжності із Сечіним, який відповідав за розгром ЮКОСа - ЗМІ. ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Президент Росії Володимир Путін став частіше критикувати голову державного холдингу "Роснефть" Ігоря Сечіна. Про це з посиланням на неназвані джерела з числа радників Путіна повідомляє американський провайдер ділової інформації "Bloomberg".

Невдоволення Путіна, як йдеться у повідомленні, викликано тим, що в 2013 році держкомпанія придбала "ТНК-BP" за $55 млрд, але прибутковість угоди не виправдала очікувань, а "Роснефть" виявилася надмірно закредитованою.

Окрім того, очільник РФ негативно відгукнувся про розміщення компанією у грудні 2014 року облігацій на 625 млрд рублів. Поряд з іншими факторами, на думку голови Центробанку Ельвіри Набіулліної, це призвело до обвалу курсу рубля до історичних мінімумів.

11 березня головний редактор "Независимая газета" Костянтин Ремчуков написав у Твітері, що, за даними його знайомих, Сечіна незабаром відправлять у відставку. Ці відомості згодом спростували як у Кремлі, так й у "Роснефть", нагадує "Слон".

Раніше Путін публічно розкритикував Сечіна за зміну позиції щодо податкового маневру в нафтовій галузі.

"Коли ви працювали в уряді, ви були за податковий маневр, а щойно до компанії перейшли перейшли - проти. Де справжній Сечін - до чи після?" - поцікавився президент у голови "Роснефть".

Сечин очолює "Роснефть" з 2012 року, до цього він протягом чотирьох років був віце-прем'єром, коли посаду голови уряду обіймав Путін. Керував процесом поглинання ЮКОСа.

Зазначимо, що з початку російсько-української війни це вже не перший конфлікт Путіна зі своїм найближчим оточенням - вихідцями з постперебудовної номенклатури Санкт-Петербурга доби 90-их – що вийшов на поверхню.

22 липня 2014 року відразу по закінченню присвяченого протидії "кольоровим революціям" засідання Радбезу РФ його секретар, екс-очільник ФСБ Микола Патрушев, котрий ще 1975 року починав працювати в Ленінградському управлінні КДБ - тому самому, де розпочався офіційний трудовий стаж Путіна й нинішнього голови президентської адміністрації Сергія Іванова - став відкрито суперечити Путіну щодо його жорсткої політики щодо позапарламентської опозиції.

Як зазначив тоді Патрушев, "опозиціонери можуть висловлювати цілком розумні речі".

Позицію Патрушева оприлюднила прес-служба Радбезу та офіційні ЗМІ.

Поява ж офіційного кадировського сліду у справі Бориса Нємцова, по якій проходить екс-замкобата "Півночі" та один з його колишніх бійців, як вважає рнизка політологів, може свідчити про немилість Кремля до ще одного багаторічного фавориту Путіна - маріонеткового керівника окупованої Чечні Рамзана Кадирова - який чи найбільше дискредитує президента.

У пресу навіть потрапив так званий "розстрільний список" кадировських бойовиків, що складається з визначних діячів російської опозиції та неугодних топових бізнесменів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: Сечіним, ЗМІ. ВІДЕО, розгром ЮКОСа, розбіжності, Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]