Чт, 2024-03-28, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Українки в Італії стали героїнями, рятуючи людей при землетрусах. ВІДЕО
Інші останні Туристичні новини

Українки-заробітчанки проявили себе в Італії під час землетрусів справжніми героїнями.

Українки, яких в Італії, за неофіційними даними, понад півмільйона, стали першими, хто прийшов на допомогу італійським стареньким та врятував їм життя.

Так, у містечку Казумару, де навряд чи можна знайти вулицю, на якій би не було українців, хатня робітниця Любов Насірова після землетрусу стала місцевою знаменитістю. Коли земля почала дрижати, Люба спочатку витягла на вулицю мешканців будинку, де працює, а далі - побігла рятувати сусідів.

На той момент дві старенькі жінки вже й не сподівалися на допомогу. "Дочка і мама, і вони лежали отако в ліжку і чекали смерті", - розповіла Любов.

Одна з українок провела журналістів до себе в будинок, щоб показати, як усе було. Валентина пригадує, що коли почався землетрус, вона думала, що настав кінець світу. Вона ледве вибралася із будинку, і практично на собі винесла немічну жінку, за якою доглядає.

Місцева жителька Маріна Говоні, матір якої врятувала Любов Насірова, завжди була задоволена роботою українських хатніх робітниць. Але після того, що сталося у Казумару, - до українок тут перестали ставитися лише як до прислуги.

"Всі вони самовіддано піклувалися про стареньких людей. Вони дуже сильно нам допомогли в цій ситуації, протягом цього землетрусу, який, здавалося, ніколи не скінчиться", - наголосила Маріна Говоні.

Тепер тут усі тримаються разом - українки та італійки, - які разом пережили лихо, тепер разом ночують в автомобілях, наметах чи гаражах, адже до будинків заходити ще страшно. Також разом дивляться новини і обговорюють страшні події.

Нагадаємо, в ніч проти 20 травня за 36 кілометрів на північ від міста Болонья стався землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього був зафіксований перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра.

Потім афтершоковий землетрус магнітудою 5,1 стався на півночі Італії. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки житлових будинків і церков, загинули семеро людей, більш ніж 50 постраждали, завдані збитки, ймовірно, оцінюються в десятки мільйонів євро.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1176 | Додав: adminA | Теги: Італії, українки, землетрусах, героїнями | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]