Чт, 2024-04-25, 01:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:07
Услід за європейками українки все частіше відмовляються від чоловіків
Інші останні Офіційні новини

В Україні зросла кількість розлучень серед молодих пар, які побралися без роздумів. Тепер в Україні на розлучення зважуються легше і частіше, ніж колись.

За словами психологів, створений на емоціях закоханих шлюб, розпадається так само імпульсивно і швидко. У більшості випадків ініціатором розлучення в Україні стає жінка.

Психологи зазначають, що на відміну від радянських жінок, сучасні українки не бояться бути самостійними та самотніми. Вони вже майже цілком перейняли європейську тенденцію - не тримаються за невдалий шлюб, а починають шукати нове щастя. У РАГСах кажуть, що багатьох наречених, які обіцяли довго жити в любові і злагоді, розлучають уже через рік-два.

"Це молодь, яка дуже швидко вирішила одружитись, і вони ж ще не мають дітей", - розповідає керівник відділу держреєстрації актів цивільного стану Рада Дашутіна.

За даними експертів Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, цьогоріч кількість розбитих сімей стала ще більшою - майже що третя пара. Україна разом з Росією і Бєларуссю лідирують за кількістю розлучення на тисячу населення у Європі. Головною причиною розлучень психологи називають невміння говорити одне з одним про проблеми і радять звертатися по допомогу до фахівців. Водночас нині в Україні пару, яка розлучається, в РАГСІ ніхто не зупиняє.

"Ніякої бесіди - це не наш привілей, і ми не маємо права втручатися. Зараз настільки немає грошей у держави, що в штаті РАГСу психолога немає. Але адміністрація міста займається цим", - каже Дашутіна.

Зазначимо, що у 2008 році одружувалися майже на 25% рідше, ніж у 2007-му, а розлучаються так само часто.

Причиною розлучення іноді стають дуже несподівані звички одного з членів подружжя. А "клеєм", який утримує шлюб в цілісності, можуть стати навіть гроші.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: чоловіків, частіше відмовляються, українки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]