Вт, 2024-04-23, 19:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:35
В FATF з приводу брудних грошей українських чиновників Тимошенко написала заяву
Інші останні Кримінальні новини

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко звернулася до FATF із заявою про факти корупції й відмивання грошей режимом Віктора Януковича.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Юлія Тимошенко напередодні підписала заяву до FATF – це міжнародна організація, яка займається боротьбою з відмиванням брудних грошей, і, відповідно, у прокуратури декількох європейських країн з проханням розібратися з тою масовою корупцією, яка відбувається з українським бюджетом з допомогою конкретних українських можновладців, після чого гроші перекачуються до фіктивних підприємств, а потім осідають на рахунках компаній тих самих українських можновладців", - сказав Власенко.

За його словами, у заяві Тимошенко, зокрема, мова йде про приватизацію компанії "Укртелеком", про придбання так званих "вишок Бойка" і про інші аналогічні резонансні угоди вартістю в мільярди доларів.

В FATF входить 35 країн і дві міжнародні організації. Україна перебувала в "чорному" списку FATF з 2002 по 2004 рік і потім в 2010 році знову потрапила у нього як країна, що недостатньо бореться з відмиванням грошей. 29 жовтня 2011 Україна була виключена з "чорного списку" організації.

Відзначимо, що ще рік тому українські юристи в ЗМІ описали спосіб змусити корумпованих чиновників піти із влади. Для цього, за словами юристів, необхідно стимулювати Захід застосувати до українських клептократів санкції й блокувати їхні закордонні рахунки.

Відзначимо, що сьогодні Тимошенко в супроводі "Беркута" привезли в лікарню. Її будуть виводити з голодування протягом двох тижнів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: FATF, брудних грошей українських чиновник, заяву, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]