Сб, 2024-04-20, 09:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:40
Верховну Раду оточили українці з дудками і барабанами
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Біля будинку Верховної Ради близько тисячі осіб протестують проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики". Представники громадськості розташувалися навколо будівлі парламенту.

В руках у протестувальників футбольні атрибути: м'ячі, дудки, а також барабани. Активісти тримають плакати з гаслами "Даєш феню – першою державною!", "Єдина нація, єдина державна мова – українська", передає "Українська правда".

До акції протесту долучилися також відомі письменники, музиканти, актори та народні депутати. Серед них письменники Брати Капранови, Ірена Карпа, лідер гурту ТНМК Фагот, Сергій Фоменко з "Мандрів", актриса Ірма Вітовська та інші.

"Ви думаєте, що ми не розуміємо, що відбувається? Як тільки починаються величенькі крадіжки, пацани починають красти, відразу у вас "падає мораль" і починаються спекуляції на тему мови", - зазначила у своєму виступі Карпа.

"Їм немає що сказати: вони провалили повністю всі свої реформи, вони розказували, що піднімуть Донбас, піднімуть Київ, зроблять все добре. Ми ж бачимо, яке покращення відбулося, тому ці політичні лузери й придумали цей законопроект", - зазначив музикант Фоменко.

Проте перед початком акції між протестувальниками виник невеликий конфлікт. Так, представники громадських організацій відмовилися пропустити до будівлі Верховної Ради людей під прапорами БЮТу. Зрештою "бютівці" розмістилися на протилежному боці дороги.

Тим часом народні депутати з фракції Партії регіонів виставили кілька депутатів над президією, щоб запобігти блокуванню трибуни під час голосування за закон про мови. "Регіонали" стережуть трибуну з самого ранку, бо в опозиції була думка блокувати трибуну. Також більшість однодумців президента залишаються в залі під час перерви в засіданні Ради.

Зазначимо, що сьогодні Верховна Рада розгляне законопроект про мови. Законопроект про мови розробили у Партії регіонів. Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту зняти його з розгляду, оскільки він фактично запроваджує другу державну мову в низці регіонів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1142 | Додав: adminA | Теги: барабанами, українці, Верховну Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]