Сб, 2024-04-20, 12:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:45
Віце-президент Європарламенту: Тимошенко просить не бойкотувати Євро
Інші останні Політичні новини

Ув'язнена екс-глава українського уряду Юлія Тимошенко виступає проти бойкоту матчів фіналу Чемпіонату Європи з футболу, котрий відбудеться на початку літа в Україні та Польщі. Про це сказав сьогодні віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич в ефірі польського телеканалу TVPinfo.

Євродепутат, котрий сьогодні вранці відвідав Тимошенко у лікарні в Харкові, сказав, що позиція екс-прем'єра України в справі бойкоту чемпіонату, до якого раніше закликала низка політиків з Європейського Союзу, є "близькою до позиції польської влади", передає УНІАН.

"Юлія Тимошенко вважає, що бойкот спортивного заходу, бойкот матчів - це погана ідея. Просить, аби цього не робити", - сказав Протасевич.

Водночас політик відзначив, що Тимошенко підтримує "політичний бойкот", не уточнивши, що саме під цим має на увазі.

Протасевич, котрий входить у нинішню партію влади у Польщі "Громадянська платформа" (РО) з 2001 року, сказав, що відвідав Тимошенко за ініціативою глави польського уряду Дональда Туска.

За його словами, прем'єр Польщі радив політикам, котрі їдуть в Україну з офіційним візитом, провести також зустріч з представниками опозиції, в тому числі - при можливості - з Тимошенко.

Протасевич також добре оцінив умови, в яких здійснюється лікування екс-глави українського уряду.

"Це такий високий польський стандарт. Проте присутність охоронців, камер не створює комфорту для лікування, про що нам говорила пані Тимошенко", - сказав Протасевич.

Як повідомлялось, президент Польщі Броніслав Коморовскьий назвав "неадекватними", а глава польського уряду Дональд Туск "недоречними" заклики деяких європейських політиків до бойкоту Євро-2012 в Україні через справу Тимошенко, котра наприкінці квітня заявила про її побиття представниками тюремних служб та оголосила голодування.

Серед 27 держав Євросоюзу, в який входить Польща, найактивніше закликали до бойкоту представники Німеччини, котрі водночас заявляли, що остаточне рішення буде ухвалене напередодні чемпіонату, перший матч якого відбудеться 8 червня у Варшаві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1088 | Додав: nowyny | Теги: бойкот Євро, віце-президент Європарламенту, тимошенко, Яцек Протасевич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]