Пт, 2024-04-19, 16:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Відбудеться прем'єра українського фільму "Будинок з башточкою" у Шанхаї та Карлових Варах
Інші останні Культурні новини

Фільм "Будинок з башточкою" був відібраний для участі в конкурсній програмі міжнародних кінофестивалів в Шанхаї і Карлових Варах. Світова прем'єра кінострічки запланована в рамках міжнародного Шанхайського кінофестивалю, який пройде 16-19 червня 2012 року. Європейська прем'єра відбудеться в Карлових Варах, де фільм буде брати участь в конкурсі в секції "від Сходу до Заходу".

Повний список фільмів, що потрапили в цю секцію, буде відомий у червні. "Раніше ми говорили про те, що "Будинок з башточкою" для нас дуже сміливий експеримент. Те, що фільм вже був відібраний для показу на двох найвідоміших кінофестивалях, дозволяє нам говорити про те, що експеримент був не просто сміливим, а й успішним. Я сподіваюся, що журі гідно оцінить цю глибоку і незвичайну стрічку "- прокоментував Олександр Ткаченко, генеральний директор Групи компаній "1+1".

"Для мене це не перший досвід роботи з командою 1+1 і те, що ми знову отримали визнання на такому високому рівні, говорить багато про що. Це дуже складна і масштабна картина, яка зажадала багато творчих і технічних ресурсів, але головне, що ми залишилися задоволені результатом" - зазначила Єва Нейман, режисер і автор сценарію кінофільму.

Шанхайський МКФ - найбільший кінофестиваль в Азії, який проводиться з 1993 року і має акредитацію Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів, фестивалю присвоєно категорію "А". МКФ у Карлових Варах щорічний кінофестиваль, який проводиться в липні в Карлових Варах (Чехія). З 1956 року належить до категорії "А" і є найбільшим кінофестивалем Центральної та Східної Європи. У цьому році фестиваль пройде з 29 червня по 7 липня.

Нагадаємо, сценарій картини був написаний Нейман за однойменним автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, - Дмитро Кобецкой зіграв головну роль. "Будинок з башточкою" - це трагічна історія 8-річного хлопчика, яка сталася взимку 1944 року. Хвору жінку з сином знімають з поїзда.

Мати потрапляє до лікарні, де незабаром помирає. Маленький хлопчик опиняється сам серед чужих людей. Його горе ніхто не помічає, все відбувається буденно, на швидку руку, і начебто, ніщо в світі не змінилося. Дитині доведеться подорослішати за один день і продовжити свій шлях вже одному. З вікна поїзда він востаннє побачить станцію, назви якої не помітив, знає тільки, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою, і що тут назавжди залишилася його мама.

Варто зазначити також, що з 1997 по 2006 Нейман вчилася в Німецькій академії кіно і телебачення в Берліні. У січні 2000 року Єва була стажистом-практикантом на зйомках фільму "Другорядні люди" у Кіри Муратової. Вона зняла 6 фільмів, серед яких короткі метри "Хризантеми в жовтому", "Хроніка прощання", документальні стрічки "Все у старого", і "Дорога Бога".

Інший її фільм "Біля річки" отримав приз у розмірі 2 тисяч євро від МЗС ФРН за внесок в конкуренцію, художню оригінальність, що створює культурне різноманіття.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1156 | Додав: adminA | Теги: прем'єра українського фільму Будино, Шанхаї, Карлових Варах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]