Пт, 2024-03-29, 15:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Вперше в Україні народилися білі тигренята: Тигрюля стала мамою чотирьох малюків
Інші останні Новини з регіонів України

Самка бенгальського тигра-альбіноса Тигрюля, подарована Ялтинському зоопарку "Казка" екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, вперше стала мамою - на світ з'явилися чотири малюка (три хлопчики і одна дівчинка), повідомляють "Комментарии" з посиланням на директора зоопарку Олега Зубкова.

"Вчора вранці в клітці, яку найзнаменитіша тигриця країни ділить зі своїм нареченим з Франції Патрісом, співробітники зоопарку виявили чотирьох малюків - трьох "хлопчиків" та одну "дівчинку", - говориться в повідомленні.

"Чотири малюки - це, звичайно, багато. Не один і не два, як зазвичай народжуються у тигрів. Для перших пологів - це більш ніж прекрасний результат. Вони живі-здорові, все з ними прекрасно. Це перший випадок народження білих тигрів в Україні за всю історію існування зоопарків. Історія білих бенгальських тигрів отримала своє продовження. Тепер їх не два, а цілих шість в Україні!" - радіє директор зоопарку.

Згідно з повідомленням, потомство Тигрюлі - здорове. Найменший "хлопчик" важить 950 г, найбільший - 1300 г. Тигренят відселили від батьків.

"Ми дуже переживаємо, що вона ще молода мама, недосвідчена. Вона їх облизала, обсушила, але ми дуже переживаємо, що в неї або молока не вистачить, або Патріс щось зробить, тому ми їх забрали і годуємо самі, через кожні 2 години", - розповів Зубков.

За його словами, про вагітність Тигрюлі співробітники зоопарку знали, але інформацію тримали у таємниці: "Ми знали, що вона вагітна, але пам'ятаючи минулу її помилкову вагітність, не стали розбурхувати громадськість і вирішили - поки не народить, не будемо повідомляти".

Імен у дитинчат Тигрюлі поки немає, в зоопарку планують оголосити конкурс. Раніше малюків тигриці подумували назвати іменами відомих політиків.

Як повідомлялося, в серпні 2009 року на "Чорноморських іграх" у Скадовську тодішній прем'єрці України Юлії Тимошенко подарували маленьку самку білого бенгальського тигра на кличку Тигрюля. Прем'єр віддала тварину в Ялтинський зоопарк "Казка". Тимошенко деколи називали "Тигрюлею".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: Україні, мамою чотирьох малюків, Тигрюля, білі тигренята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]