Ср, 2024-04-24, 20:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
За переліт, який коштував державі 350 тисяч євро прем’єр Франції виправдався
Інші останні Новини Європейського Союзу

Після хвилі критики у ЗМІ прем’єр-міністру Франції Едуару Філіпу довелось виправдовуватись, чому його переліт з Японії в Париж обійшовся скарбниці країни в 350 тисяч євро.

Про це повідомляє Reuters.

Філіп і французька делегація, перебуваючи у Токіо, на початку цього місяця взяли в оренду приватний літак за 350 тисяч євро. За його словами, це було зроблено для того, щоб забезпечити "швидке повернення" французьких урядовців після візиту 5-6 грудня з Нової Каледонії до Франції.

"Я абсолютно розумію здивування і запитання французького народу", - заявив Філіп радіо RTL. Однак, за його словами, оренда літака була обґрунтована необхідністю швидко повернутись у Францію, оскільки країну залишав президент Еммануель Макрон.

"Президент мав виїхати в середу вранці. Думаю, він виїжджав в Алжир у цей день. Але є правило, за яким, коли це можливо, на території країни повинні перебувати президент або прем’єр… Я несу повну відповідальність за це рішення", - підкреслив прем’єр-міністр Франції.

Президент Еммануель Макрон зробив питання фінансової та етичної чесності політиків центральним пунктом своєї виборчої кампанії. Із початком його президентства у Франції схвалили закон, який посилює етичні норми у французькій політиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: переліт, прем’єр Франції, 350 тисяч євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]