Ср, 2024-04-24, 20:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:46
За порівняння РПЦ з "Єдиною Росією" російського блогера лякають психлікарнею
Інші останні Новини світу

У Карелії (республіка на Північному Заході Росії) місцевого блоггера і громадського працівника, який дуже жорстко розкритикував діяльність Російської православної церкви (РПЦ) на своїй сторінці в інтернеті, вирішили не тільки піддати кримінальному переслідуванню, але і перевірити на осудність, передає "Інтерфакс".

Голову республіканського відділення Молодіжної правозахисної групи Максима Єфімова притягають до відповідальності за публікацію 31 грудня минулого року матеріалу під назвою "Карелія втомилася від попів", повідомили у правозахисній асоціації "Агора", яка представляє інтереси блогера. У цій публікації Єфімов, зокрема, порівняв РПЦ з "Єдиною Росією".

"У столиці Карелії спостерігається зростання антицерковних настроїв. Нічого дивного в цьому немає. Мисляча частина суспільства розуміє, що церква - це теж партія влади. РПЦ так само, як і ЕР дурить народ казками про те, як добре ми живемо, при цьому гребе під себе гроші", - написав Єфімов.

Кримінальну справу проти Єфімова було порушено 7 березня цього року. Він підозрюється "у розведенні ненависті або ворожнечі, а також приниження гідності групи осіб за ознаками ставлення до релігії".

Тепер же слідчі попросили Петрозаводський міський суд перевірити в стаціонарі психічний стан підсудного. Слідчий виступив з таким клопотанням на підставі висновку судово-психіатричної експертної комісії. Сам Єфімов стверджує, що слідство не змогло надати об'єктивних доказів, що в автора матеріалу була мета викликати ненависть або ворожнечу, а також принизити гідність групи осіб за ознаками ставлення до релігії, підкреслюють в асоціації.

Цікаво також, що жоден священнослужитель не звернувся в слідчі органи зі скаргою на цей матеріал.

У грудні 2011 року ЗМІ і багато громадян з натхненням сприйняли новини ЦВК про те, що в одній з московських психіатричних лікарень явка на виборах сягнула 93%. Чи мала місце на цій ділянці фальсифікація, ще треба розібратися. Поки що заяви очевидців голосування в таких установах дозволяють відкинути одне з можливих порушень: про примус до голосування в психіатричній лікарні говорити не доводиться.

Згідно з даними Мосміськвиборчкому, в психіатричній лікарні імені Гіляровського за партію "Єдина Росія" проголосували 93,14% виборців, або 353 людини. За "Справедливу Росію" в цій установі проголосували 6,07% (23 голоси), за ЛДПР - 0,79% (3 голоси). Решта партій підтримки у пацієнтів не знайшли.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: психлікарнею, російського блогера, РПЦ, Єдиною Росією | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]