Пт, 2024-03-29, 08:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Захист просить скасувати вирок на основі нових фактів - суд розглядає апеляцію Луценка
Інші останні Політичні новини

Апеляційний суд Києва почав попереднє слухання по апеляції Юрія Луценка на вирок Печерського суду.

Початок судового засідання було призначено на 10.00, але воно почалося з 10-хвилинним запізненням, повідомляє УНІАН.

Журналістів не допустили безпосередньо в зал судового засідання – вони знаходяться в конференц-залі, де на екран виведена відеотрансляція.

Слід зазначити, що апеляція Луценка слухається в тому ж судовому залі, у якому слухалася апеляційна скарга екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис грн компенсації МВС за нанесені збитки), з позбавленням права займати керівні посади, а також рангу державного службовця.

Не так давно 18 квітня колишній заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов повідомив, що екс-співробітники МВС почали збір коштів для відшкодування завданих Луценком збитків від святкування Дня міліції в 2008-2009 роках. Врешті-решт колишні співробітники Міністерства внутрішніх справ зібрали необхідні кошти.

Захист Луценка знайшов нові факти на користь екс-міністра і просить скасувати вирок

Захист просить Апеляційний суд Києва скасувати вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценкові і припинити переслідування політика через відсутність складу злочину.

Відповідну заяву зробив адвокат Олексій Баганець. Він зазначив, що після подання ним та іншими захисниками апеляції, з'явилися нові додаткові обставини, які є підставою для скасування вироку Луценкові.

Зокрема, 26 квітня стороні захисту стало відомо, що колишні працівники і ветерани МВС зібрали і перерахували на рахунок Держказначейства 644 тисячі 216 грн 52 копійки, які екс-міністру ставилися в провину як завдання збитку при організації святкування Дня міліції в столичному палаці Україна в 2008 -2009 роках.

Крім того, зазначив Баганець, стороні захисту стало також відомо, що на рахунок Пенсійного фонду перераховано суму, яка нібито була завдана як збиток діями Луценка та його водія Леоніда Приступлюка під час нарахування останньому грошового і пенсійного забезпечення.

Баганець заявив, що суд першої інстанції не врахував стан здоров'я Луценка, зокрема, наявність у нього хвороб, які відповідною постановою МОЗ віднесені до небезпечних і за наявності яких особа не може перебувати в місцях позбавлення волі.

Адвокат також наголосив, що судове слідство в Печерському суді Києва було проведено не повно і однобоко. Зокрема, у вироку є посилання на свідчення свідків, які не були допитані в ході судового засідання, незважаючи на неодноразові клопотання захисту про їх допит.

Замість цього суд лише зачитав протоколи допитів цих свідків на стадії досудового слідства. Зокрема, захист вважає за необхідне допитати Леоніда Кравчука, який під час перебування президентом в 1992 році підписав указ про щорічне відзначення Дня міліції, Юлію Тимошенко, яка під час перебування прем'єр-міністром підписала постанову про економію бюджетних коштів у період фінансово-економічної кризи, а також керівництво Палацу Україна, де було організовано святкування дня міліції в 2008-2009 роках.

"Прошу апеляцію задовольнити. Вирок Печерського районного суду Києва скасувати в повному обсязі, кримінальне переслідування припинити за відсутністю в діях Юрія Віталійовича Луценка складу злочину", - заявив адвокат.

Луценко готовий "відтягнути на себе" всіх "балбесів-прокурорів", щоб врятувати інших підсудних

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко відмовився заявляти відвід судді Апеляційного суду Києва Ігорю Рибаку, який розглядатиме його скаргу на вирок, та прокурорам.

Таку відповідь на запитання судді він дав сьогодні на початку судового засідання Апеляційного суду Києва.

При цьому Луценко пояснив, що наразі немає ніяких претензій до головуючого. Однак він має претензії до прокурорів, але оскільки раніше в суді першої інстанції подання про їхній відвід відхилялися, то немає сенсу робити цього зараз.

"Вважаю за потрібне відтягнути на себе всіх балбесів-прокурорів, щоб іншим підсудним повезло", - сказав він, маючи на увазі прокурорів Віктора Клименка, Євгена Зінченка, Дмитра Лобаня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: нових фактів, захист, апеляцію Луценка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]