Ср, 2024-04-24, 21:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:42
Затверджено новий Кабмін на чолі з Гройсманом.ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Верховна Рада України затвердила склад нового Кабінету міністрів, узгоджений на зборах коаліції, і представлений новопризначеним прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом сьогодні, 14 квітня, на ранковому пленарному засіданні парламенту.

Відповідну постанову (№ 4424) підтримали 239 народних депутатів.

Залишилася незаповненою тільки посада міністра охорони здоров'я, оскільки відповідна кандидатура не була узгоджена в ході консультацій.

Отже, на посаді першого віце-прем'єра – міністра економічного розвитку і торгівлі затверджено народного депутата, представника президента в парламенті Степана Кубіва.

Віце-прем'єром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції стала перший заступник голови парламентського комітету із закордонних справ Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єром із питань соціальної політики, міністр соцполітики Павло Розенко, віце-прем'єром з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб – екс-перший заступник міністра ЖКГ Володимир Кістіон.

Віце-прем'єр – міністр ЖКГ Геннадій Зубко зберіг за собою посаду в новому складі Кабміну. Віце-прем'єром також залишився В'ячеслав Кириленко, який обіймав посаду віце-прем'єра – міністра культури.

Міністром Кабінету міністрів затверджено керівника секретаріату спікера парламенту Олександра Саєнка.

Міністром фінансів призначено заступника голови АП Олександра Данилюка, міністром соціальної політики – віце-мера Вінниці Андрія Реву, міністром екології та природних ресурсів – першого заступника голови парламентського комітету з євроінтеграції Остапа Семерака, міністром культури – заслуженого артиста України Євгена Нищука, який раніше вже очолював це відомство.

На посаду міністра освіти і науки призначено голову профільного парламентського комітету Лілію Гриневич, а на посаду міністра аграрної політики і продовольства – голову комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Тараса Кутового. Міністром з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб призначено Вадима Черниша, міністром енергетики та вугільної промисловості - Ігоря Насалика.

На своїх посадах залишені міністр оборони Степан Полторак, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр молоді та спорту Ігор Жданов. На посаді міністра інфраструктури затверджено виконувача обов'язків голови відомства Володимира Омеляна.

Міністри нового складу уряду склали присягу на вірність народу України. Далі під документом повинен підписатися кожен чиновник.

"Урочисто присягаю на вірність українському народові. Зобов'язуюсь додержуватися Конституції України та законів України, зміцнювати суверенітет України, відстоювати права і свободи людини і громадянина, дбати про добробут українського народу, сталий демократичний розвиток суспільства. Слава Україні!" - зачитав Гройсман.

Перед голосуванням Гройсман заявив, що хоче зробити новий Кабінет міністрів урядом народної довіри.

"Я вважаю, що ми повинні зробити все для того, щоб стати об'єднаними, щоб напрацьовувати і приймати ефективні рішення і забезпечити розвиток нашої держави... Я думаю, що цей уряд має шанс стати урядом народної довіри, стати урядом справжніх професіоналів і стати урядом, ключовим показником ефективності якого буде зростання якості життя українців", - сказав Гройсман, виступаючи у Верховній Раді.

Він також підкреслив, що основними завданнями свого уряду бачить вихід з політичної кризи, курс на євроінтеграцію, відновлення економічного зростання і прискорення курсу на реформи.

"Я б хотів, щоб це був той уряд, який, маючи вашу підтримку, отримає повернення довіри в цілому до влади від суспільства", - сказав він, додавши, що зробить все можливе для ефективної роботи нового уряду.

Нагадаємо, сьогодні вранці Рада задовольнила заяву про відставку Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана. Відповідну постанову (№4423) підтримали 257 народних депутатів.

Перед голосуванням президент Петро Порошенко заявив, що Гройсман стане наймолодшим прем'єр-міністром в історії країни. Також президент поділився своїми очікуваннями від роботи нового Кабміну.

Гройсман своєю чергою заявив, що на шляху роботи уряду можуть стояти три загрози.

Рада достроково припинила повноваження обраних до Кабміну депутатів

Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень деяких народних депутатів України, передає УНІАН.

Відповідно до цієї постанови було припинено депутатські повноваження депутатів від "Народного фронту" Лілії Гриневич та Остапа Семерака, а також депутатів від "Блоку Петра Порошенка" Іванни Климпуш-Цинцадзе, Степана Кубіва, Тараса Кутового, Ігоря Насалика.

Також було припинено депутатські повноваження обраного прем`єр-міністром України Володимира Гройсмана.

Довідка. Новий уряд: персональний склад

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі - Степан Кубів. 1962 р.н., з 1994 по 2008 рік працював у Західноукраїнському комерційному банку (пізніше банк називався - "Кредит банк Україна", "Кредобанк") на різних посадах: останні 8,5 року роботи в цьому банку він очолював правління кредитно-фінансової установи.

З 2012 року був народним депутатом України. У Верховній Раді VII скликання перебував у фракції "Батьківщина", був заступником голови комітету з питань фінансів і банківської діяльності. У Верховній Раді VIII скликання входив до фракції "Блок Петра Порошенка". У січні 2015 року президент України Петро Порошенко призначив Кубіва своїм представником у Верховній Раді України.

Під час протестів 2013-2014 рр. Кубів був комендантом Будинку профспілок, де розміщувався штаб сил опору. З 24 лютого по 19 червня 2014 року був головою Національного банку України.

Віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції – Іванна Климпуш-Цинцадзе. 1972 р.н., у 1994-2002 рр. працювала в "Українському незалежному центрі політичних досліджень" і "Київському центрі Інституту Схід-Захід", у 2002-2007 рр. - в Українській службі радіо BBC. У 2007-2011 роках була спочатку заступником директора, а потім директором Міжнародної благодійної організації "Фонд підтримки міжнародного співробітництва України" ("Фонд Відкрий Україну"), з 2011 року очолила благодійну організацію "Ялтинська європейська стратегія". Є членом правління громадської організації "Український медіа центр" ("Український кризовий медіа центр").

Член партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". У результаті парламентських виборів у 2014 році стала народним депутатом України Верховної Ради України VIII скликання, входить до фракції "БПП", є першим заступником голови комітету в закордонних справах.

Віце-прем'єр із питань соціальної політики - Павло Розенко. 1970 р.н., у 2005-2006 рр. був першим заступником міністра праці та соціальної політики. У 2006-2008 рр. обіймав посаду заступник керівника головної служби соціально-економічного розвитку, керівника департаменту соціальної політики Секретаріату президента України. У 2008-2010 рр. був першим заступником міністра праці та соціальної політики.

У 2012-2014 рр - народний депутат України VII скликання від партії "УДАР", заступник голови парламентського комітету з питань соціальної політики та праці. У грудні 2014 року був призначений міністром праці і соціальної політики України.

Віце-прем'єр з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб - Володимир Кістіон. З липня 2011 по жовтень 2014 року обіймав посаду першого заступника голови Вінницької міської ради. З жовтня 2014-го по червень 2015 року - перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства - Геннадій Зубко. 1967 р.н., почав політичну діяльність в 2006 році як депутат Житомирської міської, пізніше - обласної ради. У 2012 році став народним депутатом парламенту VII скликання від ВО "Батьківщина", заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики. У червні-грудні 2014 року був першим заступником голови Адміністрації президента, в грудні того ж року обійняв чинну посаду.

Віце-прем'єр - В'ячеслав Кириленко, 1968 р.н., почав політичну діяльність 1990 року, коли взяв участь у "Революції на граніті". У 1992 році очолив Український студентський союз, з 1993-го став членом Народного Руху України, керував громадською організацією "Молодий Рух". У 2002-му став заступником голови Української народної партії. У 2007 році очолив партію "Народний союз "Наша Україна", але вийшов з неї у 2009 році. У 2010 році очолив партію "За Україну", яка об'єдналася з партією "Фронт змін" роком опісля.

Народний депутат України IV-VIII скликань. З лютого по вересень 2005 року очолював міністерство праці та соціальної політики України, потім обіймав пост віце-прем'єр-міністра з гуманітарних і соціальних питань до серпня 2006 року. На початку грудня 2014 року обійняв посаду віце-прем'єра - міністра культури.

Міністр Кабінету міністрів - Олександр Саєнко, 32 роки, раніше керував секретаріатом спікера парламенту. До цього він був радником міністра регіонального розвитку, коли відомство очолював Гройсман.

Міністр фінансів - Олександр Данилюк, 1975 р.н., з 17 липня 2014 року обіймав посаду представника президента в Кабінеті міністрів, а з 25 вересня 2015 року - заступника голови Адміністрації президента. Раніше, в 2005-2006 рр, Данилюк був радником прем'єр-міністра Юрія Єханурова, наприкінці 2010 року очолив Координаційний центр з упровадження економічних реформ.

Міністр соціальної політики - Андрій Рева. 1966 р.н. Був заступником мера Вінниці в 1998-2000 рр. і з 2005 року. У 1995-1998 рр. очолював Вінницький міськком комітету профспілки працівників освіти і науки, а в 2000-2005 рр. - управління соціального захисту Замостянської районної ради м.Вінниці. Рева є заслуженим працівником соціальної сфери України.

Міністр екології та природних ресурсів - Остап Семерак. В уряді Арсенія Яценюка обіймав пост міністра Кабінету міністрів України з 27 лютого по 2 грудня 2014 року. З 27 листопада 2014 роки є депутатом Верховної Ради фракції "Народний фронт", першим заступником голови Комітету з питань європейської інтеграції.

У 2010-2012 - міністр молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 "тіньового" Кабінету міністрів. З 2007 по 2012 рік - народний депутат України VI скликання. Обіймав посаду заступника голови Київської обласної державної адміністрації з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю (серпень 2006 - листопад 2007).

Міністр культури - Євген Нищук. Раніше вже обіймав посаду міністра культури в уряді Яценюка з 27 лютого по 2 грудня 2014 року. З 20 січня 2015 року було актором Національного академічного драмтеатру імені Івана Франка.

Міністр освіти і науки - Лілія Гриневич. З лютого по серпень 2006 року очолювала Український центр оцінювання якості освіти, а з 9 жовтня 2006-го по 7 серпня 2009 року була начальником Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації. Створювала систему зовнішнього тестування в Україні та була першим директором Українського центру оцінювання якості освіти. У Верховній Раді з 12 грудня 2012 року, член політичної ради партії "Народний фронт".

Міністр аграрної політики і продовольства - Тарас Кутовий. У політиці з 2012 року, коли вперше він був обраний народним депутатом України. У Верховній Раді є першим заступником голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, член Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації. Член партії "УДАР". Також з 2008 року є членом громадської організації "Всеукраїнське громадське об'єднання Союз спасіння села", що займається підтримкою села і захистом прав селян, зараз очолює наглядову раду цієї організації. До приходу в політику займався бізнесом.

Міністр з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб - Вадим Черниш. 1971 р.н., очолював Кіровоградську обласну державну адміністрацію з серпня 2006 до листопада 2007 року, а раніше, з 11 березня 2005 року був заступником голови цієї обладміністрації. Депутат Кіровоградської обласної ради 4-го і 5-го скликань (2002-2010). Черниш також з травня по серпень 2007 року був членом Ради національної безпеки і оборони України.

Міністр енергетики та вугільної промисловості - Ігор Насалик. 1962 р.н., був народним депутатом України III і IV скликань (1998-2005), де входив до фракцій "Наша Україна", "Батьківщина", Української народної партії та Блоку Юлії Тимошенко.

У 2006-2014 рр. був мером м.Калуш Івано-Франківської області, обирався на цю посаду двічі і залишив її через повторне обранням народним депутатом до Верховної Ради VIII скликання, куди балотувався як представник партії "Блок Петра Порошенка" по мажоритарному округу. У парламенті вступив до відповідної фракції.

Міністр інфраструктури - Володимир Омелян. 1979 р.н., з 2000 року працював на різних посадах в Міністерстві закордонних справ України. У 2006-2007 рр. був заступником директора Департаменту забезпечення роботи міністра економіки України, в 2008-2010 очолював спочатку Управління організації роботи, а потім Департамент секретаріату міністра охорони навколишнього природного середовища, в 2012-2014 рр був заступником директора Департаменту забезпечення діяльності міністра фінансів.

У березні 2014 року був призначений керівником служби Кабінету міністрів України, а в грудні того ж року - заступником міністра інфраструктури - керівником апарату.

Міністр оборони - Степан Полторак. 1965 р.н., на військовій службі перебуває із серпня 1983 року в посадах командира взводу, роти, начальника штабу батальйону, командира батальйону, полку, бригади. З 28 лютого по 12 березня 2014 року очолював Внутрішні війська МВС України. З 19 березня 2014 року - командувач Національною гвардією України. Був призначений міністром оборони 14 жовтня 2014 року.

Міністр закордонних справ - Павло Клімкін. 1967 р.н., був призначений на пост глави МЗС 19 липня 2014 року. Працював в МЗС з 1993 р. на посадах аташе, третього, другого секретаря департаменту військового контролю і роззброєння.

У 2004-2008 рр. був радником-посланником посольства України у Великій Британії. З березня 2008 року по квітень 2010 рр. - директор департаменту Європейського Союзу МЗС України. З квітня 2010 по 29 квітня 2011 рр. - заступник міністра закордонних справ України. З 29 квітня 2011 року по 22 червня 2012 рр.- заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату. З 22 червня 2012 року Клімкін обіймав пост посла України в Федеративній Республіці Німеччина.

Міністр внутрішніх справ - Арсен Аваков. 1964 р.н., в 2005-2010 очолював Харківську обласну державну адміністрацію. У 2012 році був обраний народним депутатом за списком ВО "Батьківщина". У лютому 2014 року Верховна Рада обрала його в.о. голови МВС України до формування коаліційного уряду, а потім затвердила його кандидатуру на посаду міністра внутрішніх справ.

Міністр юстиції - Павло Петренко. 1979 р.н., був народним депутатом України у Верховній Раді VII скликання від партії "Батьківщина", обіймав посаду секретаря Комітету парламенту з питань верховенства права та правосуддя. Затверджений на посаді міністра юстиції України в лютому 2014 року.

Міністр інформаційної політики - Юрій Стець. 1975 р.н., працював на телебаченні з 1990 року. Був народним депутатом України VI-VIII скликань, в 2012 році очолював парламентський комітет з питань свободи слова та інформації. У грудні 2014 року був призначений міністром інформаційної політики України. Тоді ж став членом Ради національної безпеки і оборони України.

Міністр молоді та спорту - Ігор Жданов. 1967 р.н., у політиці з 1993 року. У 1994-1995 рр. працював в юридичному управлінні Адміністрації президента, в 1997-1999 рр. - помічник заступника секретаря РНБО, в 2005-2007 рр. - перший заступник голови центрального виконавчого комітету партії "Народний Союз "Наша Україна", член політради партії.

У 2014 році став депутатом Верховної Ради від партії "Батьківщина", з 2 грудня 2014 року - міністр молоді і спорту України в уряді Арсенія Яценюка. У лютому 2016 року у зв'язку з виходом з коаліції "Батьківщина" відкликала Жданова з посади міністра, але він вирішив залишитися в уряді на прохання прем'єра, мотивувавши своє рішення тим, що "зараз не час розгойдувати державний човен". Після цього його виключили з партії "Батьківщина".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, новий Кабмін, затвердження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]