Сб, 2024-04-20, 08:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:54
ЗМІ - 14 грудня ЄС продовжить економічні санкції проти РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Глави держав та урядів країн-членів ЄС у четвер схвалять політичне рішення про продовження секторальних економічних санкцій проти Росії, уведених за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на високопоставленого співробітника керівної інституції ЄС напередодні саміту ЄС, який пройде 14-15 грудня у Брюсселі.

"Лідери заслухають президента Франції Еммануеля Макрона і федерального канцлера Ангелу Меркель щодо останньої інформації про імплементацію Мінських домовленостей. Після цього, якнайшвидше, очікується формальне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії", - розповів співрозмовник агентства.

Як очікується, юридичний акт про продовження на подальші півроку після 31 січня 2018 року антиросійських санкцій ухвалить у понеділок Рада ЄС.

Обмежувальні заходи були вперше запроваджені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Вони були посилені у вересні 2014 року.

Вони спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди як і раніше не були повністю виконані, Рада ЄС продовжила санкції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 520 | Додав: adminA | Теги: 14 грудня, економічні санкції проти РФ, ЄС, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]