Пт, 2024-04-26, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Звільнити Сенцова вимагають видатні режисери і зірки світового кіно
Інші останні Культурні новини

Видатні режисери звернулися до президента Росії Володимира Путіна й до інших представників російської влади з приводу затримання українського режисера Олега Сенцова.

Звернення оприлюднено на сайті Ради Європейської кіноакадемії.

Серед підписантів звернення – Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Агнєшка Голанд, Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, актор Даніель Ольбрихський та інші.

"Ми, його європейські колеги, глибоко стурбовані і не можемо не хвилюватися за його долю та за його майбутнє", – йдеться у зверненні.

Автори листа закликають російську владу гарантувати Сенцову безпеку, оприлюднити його місцеперебування, висунути йому чіткі обвинувачення або звільнити, а також провести прозоре розслідування.

Лист адресовано Володимирові Путіну, голові Державної Думи Сергієві Наришкіну, голові МВС Росії Володимирові Колокольцеву, міністрові культури Володимиру Мединському, а також голові ФСБ Олександру Бортнікову й генеральному прокуророві Юрію Чайці.

Нагадаємо, що відомого українського кінорежисера Олега Сенцова звинувачують у терористичній діяльності й належності до "Правого сектору".

Сенцова затримали у Криму і звинуватили в підготовці терактів у Сімферополі, в Ялті та Севастополі. Працівники ФСБ стверджують, що режисер і його "спільники" нібито готували вибухи вночі проти 9 травня біля меморіалу Вічного вогню та біля пам’ятника Леніну в Сімферополі.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: звільнити Сенцова, видатні режисери і зірки світового | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]