Сб, 2024-04-27, 03:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Асоціація понад усе: Тимошенко дає зрозуміти, що її можна "злити"
Інші останні Політичні новини
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що порушення кримінального провадження стосовно її захисника Сергія Власенка ставить під удар перспективу підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, і звинувачує в цьому президента України Віктора Януковича.

"Віктор Янукович останні тижні вже на смерть ногами забиває Угоду про асоціацію. Порушення абсурдних кримінальних справ проти мого захисника Сергія Власенка зроблено сплановано та холоднокровно як останній удар у саме серце українських надій на підписання угоди", - йдеться заяві Тимошенко, яку зачитала у вівторок, 12 листопада, у Києві донька екс-прем'єра Євгенія, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Екс-прем'єрка висловила думку, що Янукович хоче переконати європейських лідерів, що "їхні зусилля з захисту України від диктатури марні".

"Януковичу здалося, що для повного краху наших європейських перспектив уже недостатньо залишати за ґратами політв’язнів, грубо позбавляти Віталія Кличка можливості брати участь у президентських виборах або зривати ухвалення європейських законів", - зазначила Тимошенко.

Екс-прем'єр обурена тим, що влада не обмежилася "у своїх репресіях" позбавленням Власенка депутатського мандату, а її самої - права на захист. "Для повної упевненості Янукович вирішив діяти безпрограшно, а агресією проти Сергія Власенка вже гарантовано вбити угоду", - додала вона.

Тимошенко закликає лідерів ЄС, українську опозицію і суспільство всіма силами боротися за підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, незважаючи на деструктивні дії української влади: "Я закликаю всіх лідерів Європейського Союзу, українське громадянське суспільство та опозицію негайно діяти та за будь-яких обставин домагатися підписання нашої угоди (про асоціацію між Україною і ЄС )".

Власенко: замість асоціації Янукович розпочне нове коло репресій

Після зриву асоціацію з ЄС в Україні почнеться нова хвиля політичних репресій. Таку думку висловив захисник Тимошенко Власенко, коментуючи справу проти нього, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На його думку, дії української влади останнього тижня вказують на рішення зірвати підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Ви ж бачили, що це реальний абсурд. Я ще раз підкреслюю, що всі сьогоднішні дії Віктора Януковича спрямовані на зрив підписання Угоди про асоціацію. Це абсолютно очевидно", - переконаний Власенко.

Він каже, що після цього в Україні почнеться нова хвиля політрепресій. "Наступним після зриву підписання буде ще одне коло посилення політичних репресій", - сказав Власенко.

"Зрозуміло, що буде нове коло і в справах Тимошенко, і у справах інших людей, які так чи інакше перешкоджають режиму витворяти те, що він зараз витворяє", - додав він.

11 листопада лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив про арешт Власенко Генпрокуратурою. Пізніше член фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін уточнив, що захисник Тимошенко не заарештований, а зперебуває на допиті в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

У свою чергу в ГПУ інформували, що Власенко підозрюється в заподіянні умисних тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській.

Пізніше прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова заявила, що слідчий Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України проситиме суд обрати для Власенка запобіжний захід у вигляді грошової застави у справі щодо завдання ним тілесних ушкоджень колишній дружині Окунській.

Також у Генпрокуратурі зазначили, що питання обрання запобіжного заходу Власенку буде вирішуватися після завершення слідчих дій.

Раніше Окунська відсудила половину будинку у Власенка, проте не могла туди вселитися, оскільки, як виявилося, Власенко здав увесь будинок в оренду нардепу Сергію Пашинському. Окунська заявляла, що це незаконно, адже половина будинку належить їй, і тому вона повинна отримувати половину орендної плати. 15 лютого Дарницький райсуд Києва наклав арешт на майно Пашинського.

5 березня кримінальне провадження за заявою Окунської про невиконання рішення суду Власенком було закрито за відсутністю складу злочину.

У червні колишня дружина Власенка домоглася того, щоб суд розпорядився про відновлення кримінального провадження проти Власенка за ч.1 статті 382 Кримінального кодексу України: невиконання рішення суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: її можна злити, тимошенко, Асоціація понад усе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]