Пт, 2024-04-26, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:29
Як українська влада зараз дотримується свободи мирних зборів громадян - світ спостерігає, - посол США при ОБСЄ
Інші останні Новини України
Зараз світ дивиться на Україну і на дотримання там свободи зібрань під час мітингів прихильників інтеграції з ЄС. Про це 26 листопада заявив посол США при ОБСЄ Даніел Баер, повідомляє Gazeta Wyborcza.

На  думку Баера, немає ніяких сумнівів, що Київ перебуває під тиском Росії через можливість підписання угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми маємо справу з добре задокументованим і видимим тиском з боку Росії, щоб відмовити Україну від підписання угоду про асоціацію з ЄС. Не існує жодних сумнівів, що (український – ред.)  уряд зосередився на короткострокових загрозах. Ми, як більшість українського суспільства, вважаємо, що більш переконливою є довгострокова перспектива тіснішої інтеграції України з Європою», - заявив Баер групі іноземних кореспондентів у Вашингтоні, пише Gazeta Wyborcza з посиланням на польське інформаційне агентство PAP.

Він додав, що очікує, що це питання буде розглядатися на зустрічі міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), який пройде під головуванням України в Києві 5-6 грудня. Посол також повідомив, хто приїде на цю зустріч замість держсекретаря США Джона Керрі, який відмінив свій візит через «напружений графік». Замість Керрі Україну відвідає його помічник у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

"Одним з основних принципів ОБСЄ є те, що кожна країна може прийняти рішення не під примусом. Я очікую дуже цікаву дискусію щодо різних видів тиску, які надійшли ззовні", - сказав Баер.

Він заявив, що не тільки Україна, але й інші країни відчували протягом багатьох місяців, "очевидний тиск, щоб знеохотити їх від європейської інтеграції".

Він зазначив, що головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі є для України можливістю показати прихильність до цінностей, на яких ґрунтується організація. «Світ спостерігає, як свобода слова і зборів в даний час таким драматичним чином виражається в вулицях Києва. Ми сподіваємося, що всі сторони будуть мати можливість висловити ці свободи вільно і мирно», - сказав він. «Україна зараз пербуває у центрі уваги», - додав Баер

Він підкреслив, що немає жодних сумнівів, що США «підтримує європейський вибір України», висловлений більшістю населення. «Ми схвалюємо позицію ЄС за те, що, незважаючи на останні події, він й далі тримає двері відкритими для європейського майбутнього України», - додав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: посол США при ОБСЄ, світ спостерігає, свободи мирних зборів громадян, українська влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]